Modemde gözüken Mevcut Veri Oranı'nı alamamak

silencio

Hectopat
Daha fazla  
Turk.net YAPA altyapısı kullanıcısıyım. Türk.net panelinde indirme hızım 43.73Mbps, yükleme hızım 9.19 olarak gözüküyor. Modem arayüzüne baktığımda da "mevcut veri oranı" olarak da yaklaşık değerler gözüküyor fakat internet hız testi yaptığımda maksimum gördüğüm hız 23Mbps.

Konu ile ilgili destek kaydı açtığımda maalesef ilgisiz müşteri temsilcileri sorunun olmadığını gördüklerini söylüyorlar.
Modem değerlerim sizce nasıl gözüküyor, modem ayarlarımda bir sıkıntı olabilir mi ve sahip olduğum hızı gerçekte nasıl alabileceğim ile ilgili bir fikriniz öneriniz var mı?

modemDegerleri.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeme ethernet kablosu ile bağlanmayı denediniz mi ? Kullandığınız modemin uzak mesafede kablosuz performansı çok iyi olmayabilir, cep telefonu veya başka cihazlarla denediğinizde 23 mbps hız mı alıyorsunuz ? Bu listeye göre size maksimum alabileceğiniz internet hızı veriyorlar bu nedenle müşteri hizmetleri bir sorun olduğunu uzaktan anlayamaz sanırım. Siz ethernet kablosuyla testi tekrar gerçekleştirmeyi bir deneyin.

Çok teşekkür ederim cevabın için.
Malesef konuyu yazarken yeterince açıklayıcı yazmamışım :) Aslında tam da senin söylediğin gibi ethernet kablosu ile bağlıyarak ve modemden wifi ı kapayarak yapıyorm hız testini.
Yani hız testlerinden aldığım sonuç sadece tek bir cihaz ethernet kablosu ile bağlı ve başka hiç bir aktivite yokken gerçekleşti.

Modeme ethernet kablosu ile bağlanmayı denediniz mi ? Kullandığınız modemin uzak mesafede kablosuz performansı çok iyi olmayabilir, cep telefonu veya başka cihazlarla denediğinizde 23 mbps hız mı alıyorsunuz ? Bu listeye göre size maksimum alabileceğiniz internet hızı veriyorlar bu nedenle müşteri hizmetleri bir sorun olduğunu uzaktan anlayamaz sanırım. Siz ethernet kablosuyla testi tekrar gerçekleştirmeyi bir deneyin.

Dosya Ekleri

• modemDegerleri.jpeg
    modemDegerleri.jpeg
    106,3 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim cevabın için.
Malesef konuyu yazarken yeterince açıklayıcı yazmamışım :) Aslında tam da senin söylediğin gibi ethernet kablosu ile bağlıyarak ve modemden wifi ı kapayarak yapıyorm hız testini.
Yani hız testlerinden aldığım sonuç sadece tek bir cihaz ethernet kablosu ile bağlı ve başka hiç bir aktivite yokken gerçekleşti.
😄
Modeminizin markası nedir ? Yazılım güncellemesi alan bir modemse ve yeni güncelleştirmeler varsa bunları yüklemek gerekir. Belkide farkında olmadan QOS gibi sekmelerden limit ayarlamış olabilirsiniz en kötü ihtimalle modemi fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin yine olmazsa büyük ihtimalle ürün değişimi gerekli olur.
Tabi hat değerlerinden anlayan yada konuya daha fazla vakıf biri başka tavsiyelerde verirse iyi olur.

modemim tp-link w9970 yazılım güncellemesi aklıma gelmemişti bir bakayım ona. ama dediğin diğer durumları düşünerek ben de modemi fabrika ayarlarına aldım sonuç değişmedi :(

Evet, değerlerde bir sıkıntı vs vardır belki. böyle bir şeyden emin olsam tekrar hat çekmeyi filan düşünebilirim ama maalesef emin de olamıyorum turk.net in süper ilgisiz müşteri hizmetleri sayesinde.

modemim tp-link w9970 yazılım güncellemesi aklıma gelmemişti bir bakayım ona. ama dediğin diğer durumları düşünerek ben de modemi fabrika ayarlarına aldım sonuç değişmedi :(

Evet, değerlerde bir sıkıntı vs vardır belki. böyle bir şeyden emin olsam tekrar hat çekmeyi filan düşünebilirim ama maalesef emin de olamıyorum turk.net in süper ilgisiz müşteri hizmetleri sayesinde.
Vallahi aklımdaki çözümler bunlardı hepsini sizde denemişsiniz 😀 bundan sonrası aynı sorunu yaşayan veya daha bilgili birinin cevaplamasına kalmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı