Modemde hacker mi var?

O zaman modemin yazılımında bir güvenlik açığı varsa veya eski bir modelse, kötü niyetli biri uzaktan veya yerel ağdan hack yapabilir ama bu genelde zor bi süreç
TR'de bunu yapabilecek nitelikte biri olduğunu sanmıyorum genellikle bunları Hindistanllı abiler yapıyor.

Modemin yönetim arayüzü için kullandığın kullanıcı adı ve şifrenin güçlü ve standart olmayan olduğundan emin ol örneğin admin falan olmasın bir de yönetim arayüzüne dışarıdan (internet üzerinden) erişim kapalı mı kontrol et
Evet modem arayüzü şifresi güçlü hatta onu yapıp modemi resetledim bilmiyorum

Onlara kolay girilmiyor hocam
Servisi arayın
Ama bir şey olduğunu düşünmüyorum
Hocam valla oturduğum semt çok iyi değil bütün komşular da tanıdık çevreden çok bişi olcağını zannetmiyorum ayrıca bilgisayarda da güvenlik koruması var asla bilmediğim bir şey indirmem hadi onu geçtim kim böyle bişi yapsın zengin falan da değiliz dikkatimi çekti benim de öylesine şifreyi değiştirmek için girmiştim internet yavaş diye

genede servis sağlayacınıza sormanızda fayda var
Bugün internet hızı yavaş olduğu için ve modem sürekli kendi kendini kapattığı için aramıştım servisi gelicekler

Hocam valla oturduğum semt çok iyi değil bütün komşular da tanıdık çevreden çok bişi olcağını zannetmiyorum ayrıca bilgisayarda da güvenlik koruması var asla bilmediğim bir şey indirmem hadi onu geçtim kim böyle bişi yapsın zengin falan da değiliz dikkatimi çekti benim de öylesine şifreyi değiştirmek için girmiştim internet yavaş diye

Bugün internet hızı yavaş olduğu için ve modem sürekli kendi kendini kapattığı için aramıştım servisi gelicekler
Bu modemin kendi kendini kapatıp hızının yavaşlaması bu uzaktan bağlantıyla varsa ilgili midir acaba

Onlara kolay girilmiyor hocam
Servisi arayın
Ama bir şey olduğunu düşünmüyorum
İnternet sorunları da yaşıyorum

Hocam vallahi oturduğum semt çok iyi değil bütün komşular da tanıdık çevreden çok bir şey olacağını zannetmiyorum ayrıca bilgisayarda da güvenlik koruması var asla bilmediğim bir şey indirmem hadi onu geçtim kim böyle bir şey yapsın zengin falan da değiliz dikkatimi çekti benim de öylesine şifreyi değiştirmek için girmiştim internet yavaş diye

Bugün internet hızı yavaş olduğu için ve modem sürekli kendi kendini kapattığı için aramıştım servisi gelecekler

Bu modemin kendi kendini kapatıp hızının yavaşlaması bu uzaktan bağlantıyla varsa ilgili midir acaba

Dediğim gibi bir şey olacağını düşünmüyorum internetinize virüs bulaşma ihtimali çok düşük binde bir gibi bir olasılık.
Bir de dediğiniz gibi kim sizle niye uğraşsın, ama bir şey yüklediyseniz uğraşırlar.

Teşekkürler yardımınız için

Dediğim gibi bir şey olacağını düşünmüyorum internetinize virüs bulaşma ihtimali çok düşük binde bir gibi bir olasılık.
Bir de dediğiniz gibi kim sizle niye uğraşsın, ama bir şey yüklediyseniz uğraşırlar.
Yok hocam valla bilmediğim hiçbir şey indirmiyorum ne oyun hilesi ne kripto allah korusun yani bebek gibi bakiyorum bilgisayara

O zaman sanmıyorum bir şey olmaz. Korkulacak bir şey yok.
İnternet hızım da çok düşük bu sıralar bunla alakası var mı bilmiyorum bugün işte görseldeki gibi 826mgbt çekiyomuş güya isimsiz şey benim uploadim 0.70 yani 1 aydir boyle bi paket şeyi var ama bu isimsiz şey bayadir 2 aydir falan var daha once fark etmistim sifreyi degistirince gider sandim gitmeyince oyle suphelendim

İnternet hızım da çok düşük bu sıralar bununla alakası var mı bilmiyorum bugün işte görseldeki gibi 826Mbps çekiyormuş güya isimsiz şey benim uploadim 0.70 yani 1 aydir boyle bir paket şeyi var ama bu isimsiz şey bayağıdır 2 aydir falan var daha once fark etmistim sifreyi degistirince gider sandim gitmeyince oyle suphelendim

Dediğim gibi bir şey olacağını sanmıyorum ama en mantıklı olanı yapın. Servisi arayın.

Dediğim gibi bir şey olacağını sanmıyorum ama en mantıklı olanı yapın. Servisi arayın.
Teşekkürler hocam size ve diğer ilgilenenlere iyi geceler

Merhaba hocam günaydın, servisle iletişime geçemiyorum halihazırda bi isteğim olduğu için. Hız düşüklüğü için başvurmuştum. Onlar gelmeden fikrinizi almak istedim. Bugün uyandım, dün olan mac adresi olmak üzere 2 tane daha isimsiz çevrimdışı bu sefer 2.4ghz mac adresleri buldum.

Merhaba hocam günaydın, servisle iletişime geçemiyorum halihazırda bi isteğim olduğu için. Hız düşüklüğü için başvurmuştum. Onlar gelmeden fikrinizi almak istedim. Bugün uyandım, dün olan mac adresi olmak üzere 2 tane daha isimsiz çevrimdışı bu sefer 2.4ghz mac adresleri buldum.
5ghz de de 2 tane böyle boş buldum.

Dosya Ekleri

• IMG_0777.jpeg
    IMG_0777.jpeg
    255,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

5ghz de de 2 tane böyle boş buldum.
hocam bilmiyorum valla. ilginç bi durum.

Eğer ip adresleri sıralı ise örneğin 192.168.1.3, 192.168.1.4 diye gidiyorsa belki kendi cihazınızdır ve modem sizin cihazınıza süreli ip atıyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı