Modemdeki DSL ışığı yanmıyor

Zinesia

Decapat
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
118
Arkadaşlar interneti yaklaşık 1 saat kullandıktan sonra DSL ve internet ışığı sönüyor, yaklaşık 5 dakika içinde yeniden geliyor. Müşteri temsilcisini arayıp durumu anlattım ve internette bir sıkıntı olmadığını söyleyip geçiştirdiler. Acaba ne yapmam gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuvvetle muhtemel modem içindeki bir sıkıntıyla (arızayla) ilgili olabilir, eğer garanti süresindeyse servise vermeli, garantide değilse bu modem markasına bakan yetkili bir servisinde tamir ettirmelisiniz. Modemdeki bı ışıklar tümüyle gitmiş olsaydı önce adaptör bağlantısı, modem-jak bağlantısının sıkılığını kontrol etmeniz gerekecekti, ama sadece DSL ve internet ışığı bu zaman dilimi içinde söndüğünden ve internet servis sağlayıcı mevcut hattın sürekliliğini teyit ettiğinden modem içinden arzıa olma ihtimali daha yüksektir. Ama emin olunması için başka bir modemin geçici olarak bu hatta kullanılıp onun da 1 saat içinde DSL ve internet ışıklarının sönüp sönmediğini kontrol etmelisiniz. Onda da ayni durum olursa hat hızıyla modemin bu hıza yetişememe uyumsuzluğu yüzünden bu kesintiler olmuş olabilir. Yani başka ve sağlam bir modemle teyitten sonra bu durum netleşebilir. Kolay gelsin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı