Modemdeki kapalı girişler nasıl açılır?

"Ethernet kablosu" dediğiniz zaman bu tür şeyleri satan çoğu yer bilir. RJ45 uçlu olması gerektiğini de üstüne basarak belirtin her ihtimale karşı.

Ayrıca daha önce Türk Telekom, Turkcell Superonline gibi firmalardan internet bağlattıysanız verdikleri modemlerin kutusundan kısa bir RJ45 Ethernet kablosu genelde çıkıyor. Evin bir köşesinde böyle bir şey varsa cihazın portlarının çalışıp çalışmadığını denemek için kullanabilirsiniz. Böylece cihazın portları çalışmazsa boşuna kablo parası vermemiş olursunuz.
Anladım çok sağolun yani benim elimdeki kablo ethernet kablosu değil ve ben bu kabloyu ne yapabilirim neye yarar birşeyde kullanabilirmiyim? ve yukarıdaki linkteki gibi kablomu olması gerek rj45

Bir de benim elimdeki kablo neye yarıyor tam olarak anlayamadım, DSL falan pek anlamam da kusura bakmayın cahillikten.
ADSL ve VDSL altyapılı internetler çoğunlukla eski ev telefonu hatları üzerinden veriliyor. Bilindiği üzere iki telli kablolar kullanılır bunlarda da. Bu kablo, evinize gelen hat ile modemin bağlantısı için kullanılıyor yani.

Tam olarak ucuna RJ11 uç mu çakılmış anlayamadım açıkçası, fotoğraf yeterince net değil. İki telli kabloya RJ45 uç çakılmış da olabilir ama bu durumda da Ethernet bağlantısını muhtemelen alamazsınız.

Linkini paylaştığınız kablo doğru kablo. Ama çalışıp çalışmadığından emin olmadığınız bir cihaz için mümkünse bir yerden ödünç kablo alıp denemenizi tavsiye ediyorum.

Sanırım tüm portlar RJ45 formunda, yani bu bir modem değil, yönlendirici (router) olsa gerek. Kabloyu bağladığınızda cihazla bağlantı kurabiliyor musunuz, yani sadece internet mi gelmiyor?

Kabloyu bağlayıp cihazın arayüzüne girmeyi deneyin. İnternet tarayıcısına 192.168.1.1 yazdığınızda genellikle bu tür cihazların arayüz sayfası açılır. Olmazsa 192.168.0.1 ve 192.168.1.2 yazmayı da deneyebilirsiniz, bazen bunlar da olabiliyor.

Bu aksam alacağım kabloları taktığımda 192.168.0.1 bu siteden bir ayar yapmama gerek var mı channel 5 diyor modem ayarlarında Wireless özelliği falan açık bir şey ellememe gerek var mı o site üzerinden

Bu akşam alacağım kabloları taktığımda 192.168.0.1 bu siteden bir ayar yapmama gerek var mı? Channel 5 diyor modem ayarlarında Wireless özelliği falan açık, bir şey ellememe gerek var mı o site üzerinden?
Eğer kabloyu taktığınızda bağlantı sorunsuz bir şekilde gelirse ayar yapmanıza muhtemelen gerek kalmayacak.

ADSL ve VDSL altyapılı internetler çoğunlukla eski ev telefonu hatları üzerinden veriliyor. Bilindiği üzere iki telli kablolar kullanılır bunlarda da. Bu kablo, evinize gelen hat ile modemin bağlantısı için kullanılıyor yani.

Tam olarak ucuna RJ11 uç mu çakılmış anlayamadım açıkçası, fotoğraf yeterince net değil. İki telli kabloya RJ45 uç çakılmış da olabilir ama bu durumda da Ethernet bağlantısını muhtemelen alamazsınız.

Linkini paylaştığınız kablo doğru kablo. Ama çalışıp çalışmadığından emin olmadığınız bir cihaz için mümkünse bir yerden ödünç kablo alıp denemenizi tavsiye ediyorum.
1743862751934.png

Buradan bakınca RJ11 olduğunu düşünüyorum. Sadece 2 PIN'i var uç kısmında.

RJ45'in sadece iki pinini doldurmuş da olabilirler. Uç kısımdaki çıkıntılar 4 adet mi, 8 adet mi?

5 adet var

Buradan bakınca RJ11 olduğunu düşünüyorum. Sadece 2 pini var uç kısmında.

RJ45'in sadece iki pinini doldurmuş da olabilirler. Uç kısımdaki çıkıntılar 4 adet mi, 8 adet mi?
evde bir tane varmış kablo onu deneyeceğim akşama eskiden türk telekomdan gelmişti

1743864123480.png

bende bu kadar çok giriş yok rj11 galiba

1743864189250.png
rj11 gibi duruyor

birde benim modemdeki en soldaki kablo ney siyah kablonun sağındaki ne işe yarıyor

Son düzenleme:
Bir de benim modemdeki en soldaki kablo ne, siyah kablonun sağındaki ne işe yarıyor?
O kablo RJ45 sanırım. Yine de bir söküp teyit edebilirseniz daha iyi olur. Eğer 8 pinli RJ45 uçlu ise bu bir modem değil, yönlendirici (router) cihazdır. O kablo nereden geliyor? Geldiği kaynağa göre neye yaradığını saptayabiliriz.

O kablo RJ45 sanırım. Yine de bir söküp teyit edebilirseniz daha iyi olur. Eğer 8 pinli RJ45 uçlu ise bu bir modem değil, yönlendirici (router) cihazdır. O kablo nereden geliyor? Geldiği kaynağa göre neye yaradığını saptayabiliriz.
O kablo WAN mış öyle yazıyor modemde duvara yani duvar arkasına bagli çıkartsam bile ise yaramiycak

O kablo WAN'mış öyle yazıyor modemde, duvara yani duvar arkasına bağlı çıkartsam bile işe yaramayacak.
FTTB-ETH fiber altyapısına sahipsiniz muhtemelen. Binada bulunan cihazdan dairenize kadar RJ45 kablosu gelir ve yönlendiricinin WAN portuna takılarak internete erişiminiz sağlanır. Kabloyu çıkartmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı