Modemden kaynaklı hız sorunu nasıl çözülür?

maviw

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Kablonet internet kullanıyorum 1 tane DOCSIS modemim var. Eski bir model.
Modeme 3 tane lan kablosu takıyorum.
1. modemin çekmediği uzaktaki salona kadar uzun bir lan kablosu ile interneti götürüp orada başka bir modeme takıyorum, o modemi Access Point gibi kullanıyorum. Oradaki modem elimdeki en kaliteli modem olduğu için sorunsuz 5-6 tane cihaz aynı anda sorunsuz bağlanıyoruz.
2. bu lan kablosunu odamdaki ana DOCSIS modemden direk bilgisayara takıyorum kablolu bağlantı için.
3. bu lan kablosunu ise gene aynı DOCSIS'in bulunduğu odada Wi-Fi kullanabilmek için Access Point veya başka modeme takıyorum ama burada şöyle bir durum var:
-DOCSIS modemin kendi interneti Wi-Fi olarak çok ama çok kötü, sürekli kopma kesilme hız düşüşü 1 tane YouTube videosunu bile adamakıllı izleyemiyorum.
Hız değerleri görseldeki gibi Wi-Fi bağlantısında ama normalde kablolu bağlayınca 100Mbps alıyorum sıkıntısız.

1721932684756.png

Bu 3. lan ile elimdeki 1-2 tane dandik eski modemi deniyorum veya 1 tane Access Point var direk onu da denedim ne denersem deneyim bu 3.ye taktığım şeyin Wi-Fi'yı da ana modemle aynı performansı sergiliyor.
1-2 dk adam gibi çalışıyor gibi oluyor sonra hemen performans düşüyor çekmiyor komple gidiyor sadece bağlı oluyor ama internet olmuyor falan.
Sadece 1. landa takılı olan kaliteli modemi odada takınca iyi çekiyor ama bu sefer de salona taktığım eski modem ya da Access Point aynı kötü performansı sergiliyor.

Şimdi ben şunda kararsız kaldım,
DOCSIS modemi değiştirip iyi bir şey alsam mesela ubee - evw32C modem diye bir modem gelmiş Kablonet'in sitesine bu daha iyi midir bunu alsam sorunum çözülür ve 1 kablolu PC bağlantısı 1 de öteki odaya internet çekince ben bu ana DOCSIS Wi-Fi üzerinden normal bağlanabilir miyim?
Ya da Access Point veya o görevi görecek bir modem mi alsam diye kararsız kaldım.
Eğer DOCSIS modem alırsam ve hiçbir şey değişmezse elimde kalır ve DOCSIS modem elinde kalınca kötü oluyor normal modem gibi değil...
Normal modem veya Access Point almayı da şu yüzden istemiyorum zaten bu DOCSIS ana modemin olduğu odada Wi-Fi istiyorum, aynı odaya 2 tane modem koymak benim biraz canımı sıkıyor açıkçası derme çatma yalama gibi oluyor rahatsız oluyorum.

Ne yapmalıyım?

Ayrı rooter olarak kurmayı denedin mi? Aynı wifi adını çoğaltmak yerine mevcut kablonet modemine ekstra modem takarak onun wifisini kullan. Hatta ben kullandığımı söyleyeyim;

Dubleks evim üst katta kablonet modemden 1 kablo kasama 1 kablo eski tip modeme gidiyor. Eski tip modemden 1 kablo başka bir bilgisayara 1 kablo xiaomi rootera gidiyor. Xiaomi rooter alt katta wifi olarak kullanılıyor. Eski tip modemde üst katta wifi olarak kullanılıyor. Fakat farklı isimler birbirini çoğaltarak değil ayrı ayrı wifiler.

Alt katta televizyon, airfriyer, robot süpürge, apple tv aktif olarak internete bağlı,
üst katta 1 laptop, 1 telefon aktif olarak internete bağlı kesinti ve kayıp olmuyor ayrıca Ben eşim ve çocuğumun telefonlarıda aşağıda diğerine yukarıda diğer dağıtıcıya bağlanıyor.

Ayrı rooter olarak kurmayı denedin mi? Aynı wifi adını çoğaltmak yerine mevcut kablonet modemine ekstra modem takarak onun wifisini kullan. Hatta ben kullandığımı söyleyeyim;

Dubleks evim üst katta kablonet modemden 1 kablo kasama 1 kablo eski tip modeme gidiyor. Eski tip modemden 1 kablo başka bir bilgisayara 1 kablo xiaomi rootera gidiyor. Xiaomi rooter alt katta wifi olarak kullanılıyor. Eski tip modemde üst katta wifi olarak kullanılıyor. Fakat farklı isimler birbirini çoğaltarak değil ayrı ayrı wifiler.

Alt katta televizyon, airfriyer, robot süpürge, apple tv aktif olarak internete bağlı,
üst katta 1 laptop, 1 telefon aktif olarak internete bağlı kesinti ve kayıp olmuyor ayrıca Ben eşim ve çocuğumun telefonlarıda aşağıda diğerine yukarıda diğer dağıtıcıya bağlanıyor.
Hocam tam anlayamadım wifi adını çoğaltmıyorum ki, dediğim gibi docsis'in wifi'ına da girsem, docsis'e modem takıp aynı odada o modemin wifi'ına da girsem hep böyle düşük performans alıyorum kesiliyor internet sürekli, 10/10 çalıştığı tek bir modem var ama o modem de turkcellin superonline modemi ve 1 tane var mecbur onu salonda kullanıyorum.
Elimdeki diğer modemler airties vs. tarzı eski modemler ama beni şüphelendiren şey hem 2 ayrı modem, hem normal access point cihazı denememe rağmen benim odadaki docsis'e taktığımda hepsi modemin wifi'ı ile aynı kötülükte performans veriyor hatta daha kötü performans veriyor.

Hocam bu mesajınızdan bir şekilde aynı kablonet dandik modemine bağlandığınızı anlıyorum. Doğru kablonet modemi wifi olarak sıkıntılı.

Docsis modemin wifisini kapatın ayarlardan. eski tip modemin wifisini açın.

Docsisden eski tip modeme gelen kabloyu 1. slota takın. Wifi ile tekrar deneyin.
bende Docsisden alttaki görselde olan modem ile kullanıyorum dediğim gibi sıkıntısız.

Dosya Ekleri

• 20240725_215559.jpg
    20240725_215559.jpg
    223,2 KB · Görüntüleme: 35
Hocam bu mesajınızdan bir şekilde aynı kablonet dandik modemine bağlandığınızı anlıyorum. Doğru kablonet modemi wifi olarak sıkıntılı.

Docsis modemin wifisini kapatın ayarlardan. eski tip modemin wifisini açın.

Docsisden eski tip modeme gelen kabloyu 1. slota takın. Wifi ile tekrar deneyin.
bende Docsisden alttaki görselde olan modem ile kullanıyorum dediğim gibi sıkıntısız.
Hocam aslında dediğiniz gibi yapıyorum ama sorunu görsel olarak gösterirsem daha anlaşılır olabilir.
Senaryo görseldeki gibi, telefon veya macbook'dan wifi ile bağlantı kurduğumda görseldeki sorunları yaşıyorum.

1721934563082.png

Docsis e Turkcell modem hariç 2 eski modem + access point mi bağlı hocam? maksimum 2 cihaz bağlanıyor bendekine çizimle anlatmak için öyle gösterdiysen şöyle bir bilgi vereyim. Docsisden 1 modeme bağlantı sağlayabilirsin onuda diğer modemin 1. portuna takman lazım. Aynı işlemi şu şekilde yaparak deneyebilir misin?
Docsisten gelen kablo modem 1 de 1. slota girecek. Modem 1 den 2 ye giden kablo modem 2 de 1. slota girecek
deneyebilir misiniz?

Hem modem 1 hem modem 2 wifisine bağlayarak bu şekilde sorun yaşamazsınız diğer şekilde çakışma yaşıyorsunuz muhtemelen.

1721935031457.png

Docsis e Turkcell modem hariç 2 eski modem + access point mi bağlı hocam? maksimum 2 cihaz bağlanıyor bendekine çizimle anlatmak için öyle gösterdiysen şöyle bir bilgi vereyim. Docsisden 1 modeme bağlantı sağlayabilirsin onuda diğer modemin 1. portuna takman lazım. Aynı işlemi şu şekilde yaparak deneyebilir misin?
Docsisten gelen kablo modem 1 de 1. slota girecek. Modem 1 den 2 ye giden kablo modem 2 de 1. slota girecek
deneyebilir misiniz?

Hem modem 1 hem modem 2 wifisine bağlayarak bu şekilde sorun yaşamazsınız diğer şekilde çakışma yaşıyorsunuz muhtemelen.

Eki Görüntüle 2264375
Hocam 3 ayrı cihazla denedim diye göstermek için öyle çizdim ama dediğiniz gibi zincir yapmam mümkün değil maalesef çünkü docsis'den turkcell modeme verdiğim kablo ve oda çok uzak, metrelerce kablo.
1721935384905.png

Eğer böyle yap diyorsanız bu çok zor duvarı falan delip kablo geçirmek gerekir.

Bunun başka bi yolu yordamı yok mu?
Dediğiniz gibi çakışma oluyor olabilir hatta şöyle bir durum var belki bir işe yarar diye söyleyeyim, normalde docsis modemin ipsi 192.168.0.1, ama bu turkcell modemi takınca bu ip'ye girmiyor. Turkcellin arayüzü açılıyor saçma bir şekilde. Sanki turkcell modem ana modemi ele geçiriyor gibi oluyor. Sonra bir süre sonra ikisi de gidiyor ve hiçbir ip'ye bağlanılmıyor. Yani mesela şuan ne docsis ne turkcell hiçbirinin paneline giremiyorum.

Tamam peki o zaman çözüm olarak docsis modemi mi değiştirmem lazım çünkü ben salondaki modemden ve kablolu bağlantıdan memnunum tek istediğim odamda wifi da kullanabilmek ve çok hızlı olmasına gerek yok zaten sadece yatarken falan telefon veya macbooktan youtube vs. izliyorum normalde hız 100mbps de bana 13-14 verse ve kesilmese de yeter ama benim docsis modem çok mu kıytırık 2mbps veriyor ve her 3-4dk da bir bağlantı çöküyor 0mbps ye düşüyor sonra geri çıkıyor.

Hocam ters de deneyebilirsiniz. Korkunuz olmasın o durumdan
yani docsisden eski modemin 1. slotuna. eski modemden de turkcell modemin 1. slotuna deneyebilirsiniz. Diğer modemlerin ipsini değiştirebilirsiniz. Veya 1 tane araya çoğaltıcı kablo yuvası 3-4 olan ara cihaz koyup hepsine öyle çıkış yapabilirsiniz.

Burada önemli internet olan kablo takılacak modemin 1. deliğine takılmalı. ipleri farklı olmalı ayrıca Docsis üzerinden tek modeme veya çoğaltıcıya çıkış yapmak. Docsisi değiştirmenizi önermem zaten paketinizde ücretini ödüyorsunuz diğerleriyle sıkıntı yaşarsınız.
size özel değil tüm docsis modemlerde aynı sorun var wifi sorunu. çekmez kopar sorun çıkarır.

Hocam ters de deneyebilirsiniz. Korkunuz olmasın o durumdan
yani docsisden eski modemin 1. slotuna. eski modemden de turkcell modemin 1. slotuna deneyebilirsiniz. Diğer modemlerin ipsini değiştirebilirsiniz. Veya 1 tane araya çoğaltıcı kablo yuvası 3-4 olan ara cihaz koyup hepsine öyle çıkış yapabilirsiniz.

Burada önemli internet olan kablo takılacak modemin 1. deliğine takılmalı. ipleri farklı olmalı ayrıca Docsis üzerinden tek modeme veya çoğaltıcıya çıkış yapmak. Docsisi değiştirmenizi önermem zaten paketinizde ücretini ödüyorsunuz diğerleriyle sıkıntı yaşarsınız.
size özel değil tüm docsis modemlerde aynı sorun var wifi sorunu. çekmez kopar sorun çıkarır.
Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim anladım tamamdır docsisden odadaki eski modeme ondan da türkcell modeme takıp deneyeceğim şimdi ben eski modemleri kutuya kaldırmıştım şuan bir tık üşendim denemeye açıkcası yarın sabah 9-10 gibi ilk iş deneyip cevap vereceğim muhtemelen çakışma olduysa dediğiniz gibi çözülecektir çok teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı