Modemden kaynaklı ping

Mr Ali

Decapat
Daha fazla  
Mobile Legends oynuyorum genellikle. Sürekli anlık ping fırlayıp düşüyor. İnternet başka bir modeme geliyor o modemden kablo ile benim modeme geliyor. 2 modemi de fişten çıkarıp taktım. Üzerinde bir tane tuş var wps/reset yazıyor, yanılmıyorsam uzun süre basılı tutunca modemi resetliyor olması gerek, bunu denemeyi düşünüyorum bir zararı var mıdır? Anlık ping fırlayışlarını nasıl çözebilirim? Speedtest'te aynı şekilde pingin yönlendiriciden yani modemden kaynaklandığını gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi router veya router görevi yapıyor gözüküyor. Resetleme zarar vermez. Daha sonra bilgileri tekrar girmek gerekir.

Birisi router veya router görevi yapıyor gözüküyor. Resetleme zarar vermez. Daha sonra bilgileri tekrar girmek gerekir.

Ne bilgileri gireceğim? Wi-Fi ismi şifresi falan diyorsan dokunmadık zaten. Ayrieten internet üzerinden derinlemesine ayarlarının yapıldığı site var ya oradan başka bir ayar yapmam gerekiyorsa bilmiyorum.

@Mr Ali modeme abonelik bilgileri girilmesi gerekiyor.

@Mr Ali modeme abonelik bilgileri girilmesi gerekiyor.

Bendeki modem ana modem değil. Ana modem başka dairede ben sadece kablo yoluyla interneti uzatıp getirip evimdeki modeme taktım ve ilk yaptığım zamanda abonelik falan hiçbir bilgi girmedim. Şu an bir bilgi girmem gerekmez diye düşünüyorum. Doğru mudur?

İnternetten kısaca terimleri öğrendim şöyle anlatayım. Modemimi router olarak kullanıyorum resetleme sonrası abonelik bilgisi girmem gerekir mi? Pingim düşer mi?

Son düzenleme:
Router için gerekmez. Fabrika ayarlarına döner. Ping ise eğer ki ana modemden kaynaklı ise maalesef düzelmez. Aradaki kablo tahmini kaç metre?

Router için gerekmez. Fabrika ayarlarına döner. Ping ise eğer ki ana modemden kaynaklı ise maalesef düzelmez. Aradaki kablo tahmini kaç metre?

Kablo uzunluğunu tam olarak hatırlamıyorum ama yaklaşık 25 ila 45 metre arasında bir şey olması lazım.
Kabloyu çektiğim yer; benim dairemin üst katında karşı tarafta ve evin bizim eve en uzak yerinde. Büyük ihtimalle 30-35 metre vardır.

CAT6 ise 35 metre sıkıntı değil. Dediğim gibi ana modemde ise sıkıntı.

Vallahi CAT 6 mı değil mi bilmiyorum. Kablonun üzerinde yazar mı bilmiyorum bakarım.
Kararımı verdim resetleyeceğim bakalım. Herkese yardımları için teşekkürler.

Kablo CAT 5E imiş. Kaliteli mi?

Son düzenleme:
@Mr Ali evet hocam. Bu mesafede sıkıntı olmaz. Ana modeme bakmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı