Modemden Router'a kablosuz bağlantı sağlanır mı?

Poseidon06

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim ASUS DSL N16 markalı modemim var. Kablo çekmek istemiyorum. Odamdan modeme 25 metre mesafe var. Router'ı odama koysam vekablo bağlamadan modem ile bağlasam, sadece Router'dan kasaya kablo çeksem olur mu? Yani kablo ile hiç uğraşmadan, duvarı delmeden modem ile Router'ı kablosuz bağlasam ve sonra Router ile kasamı 1 metrelik kablo ile bağlasam olur mu? İnşallah anlatabilmişimdir.

Yönlendirici kullanarak kasaya İnternet mi başlayacaksın?

Cevap;
Screenshot_20211001-113642_Chrome.jpg

Yani modemden routere kablosuz bağlansın routeden kasaya kablolu zaten router odamda olacak.

75 mbts internet alıyorum % kaçlık veri kaybı olur?
Sana görsel attım. Tam yapmak istediğin bağlantı şeklinde ona bakarak yapabilirsin.

Veri kaybı on görülemez. Deneyimlemek lazım.

Yani modemden routere kablosuz bağlansın routeden kasaya kablolu zaten router odamda olacak.

75 mbts internet alıyorum % kaçlık veri kaybı olur?
Hocam bu soruya cevap veren kimseye inanmayın :) Kablosuz bağlantılarda çevresel faktörler çok önemli. Bunları bilmeden tahmin etmek çok zor. Deneyerek öğrenebilirsiniz.

Ek olarak kurulumu yaptıktan sonra performans tatmin edici olmazsa hemen vazgeçmeyin. Wifi kanal ayarları ile bağlantıyı daha optimize etmeye çalışabilirsiniz. Ancak en iyi halde bile wifi üzerinden sinyal aldığınız için kararlı bir bağlantı almanız pek mümkün olmaz diye düşünüyorum.

Alacağınız repeateri koyacağınız yerde telefonunuzla veya başka bir cihazla hız testi yapın. Benzer hızlar alırsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı