Modemden VPN - Anonim proxy nasıl engellenir?

quadroxxq

Centipat
Katılım
27 Temmuz 2022
Mesajlar
592
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tenda V12 AC1200 modemi kullanıyorum modemden proxy VPN servislerine erişim engeli atıyorum. Cloudflare Zero Trust DNS olaya el atıyor. Ama tamamen engellemiyor. Neredeyse bütün VPN'lere bağlanıyor diyebilirim. Bazi proxyler bypass etmiyor. Bende routerden port engeli atmaya karar verdim. 53 portundan erişim sağlayan IP'leri engelliyorum UDP protokolünden engelliyorum. Ama tamamen internet gidiyor tek tek IP ile uğraşmıyorum çünkü 20 kural ekleme sınırı var. Ne yapmalıyım tamamen internetin gitmemesi için veya başka yöntem var mı?
 
Vpn veya anonim proxy engelleme işlemini ne için yapıyorsunuz?
amacınızı detaylı bir şekilde yazar mısınız?
Evdekiler olur olmadık sitelere giriyor kısa linklere illegal sitelere fln tıklıyorlar onları korumak istiyorum.VPN servislerine erişimlerini engellemek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
 
O tür korumaları Raspberry Pi gibi minik bilgisayarlarla modem dışında yapılıyorlar sanıyordum
Aslında doğru fakat temel mantık yanlış.
Eğerki daha gelişmiş bir router-firewall yok ise elinde evet, networke ekstra cihaz ekleyerek networkü dinleyebilir, engelleyebilirsiniz.

Evdekiler olur olmadık sitelere giriyor kısa linklere illegal sitelere fln tıklıyorlar onları korumak istiyorum.VPN servislerine erişimlerini engellemek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Link-site işlemlerini bir accesslist ile engelleyebilirsiniz fakat VPN'leri engelleyemezsiniz.
VPN protokollerini engellemeniz lazım veya yurtdışı IP'lerine engel koymanız lazım.
bunları da firewall üzerinden yapabilirsiniz.
sizin yapabileceğiniz en mantıklı iş şuan accesslist oluşturup modeminize eklemek olur.
eğer ki tehlike gördüğünüz, girilmesini istemediğiniz, adult-kumar-yetişkin içerik sitelerini manuel olarak engellemek olacaktır.
bunu portlarla zaten engelleyemezsiniz, ayrıca port 53'ü kapatırsanız DNS isteklerine cevap gelmeyeceğinden URL üzerinden internet sitelerine giremezsiniz, IP ile bağlanabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı