Modemden yabancı cihazlar nasıl engellenir?

KopuQlavye

Kilopat
Yer
Yanlışlıkla Doğduğum Ev
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bulduğum hiçbir bilgi işe yaramadı, çareyi burada arama fikri geldi aklıma. Ben internette yönetici değilim yani radikal kararlar veremiyorum modem üzerinde. İnternette 2 kişi var biri benim. Diğeri de yabancı kim olduğu belli değil. Ama nedense internetimi tek cihazla sömürüyor bu yabancı. League Of Legends oyununda 50 ping alan ben şimdi 400'e dayandım. Oyunlardan zevk almıyorum sinir krizleri geçiriyorum. Medet! Ben bu yabancıyı nasıl atacağım? Bu arada modem arayüzüne girebiliyorum hani şu IP ile girdiğimiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi şifrenizi değiştirip şifre türünüzü WPA2-PSK yapın. Ayrıca WSP özelliğini de kapatın. Bu sayede şifreniz kırılmaya karşı koruma altına alınmış olur.

Modeminin ayarlarına girerek izin verdiğiniz cihazların MAC adresini yazarak bağlanmasına izin verebilirsiniz.
Ayrıca modemin adını gizli yaparsanız Wifi şifre kırıcıları modemin şifresi her şartlarda çözmeyi başarabilse de dediğim gibi ağ adını gizlediğiniz sürece kırılmayacaktır.

Komşuya internet vermek çok tehlikelidir. Ailen veriyorsa onları uyar. Ev internetini paylaşmak yasak, cezası var. Ayrıca, eğer komşunuz sizin internetiniz üzerinden suç işlerse, siz de suçlu sayılırsınız. FETÖ olaylarında bu şekilde mağdur olan onlarca insan var.

DUMPER adında Wifi şifre kırıcı diye program var. Bu programın çözebildiği modemi buldum ve modemin şifresini çözmemesi için ne kadar güvenlikle uğraştıysam her seferinde çözdü normal şatlarda. Eğer sizinle uğraşan kişi birazcık bilgiliyse zaten sizin modeminizin pin kodunu biliyordur ve o pin kodundan sizin modeminizi tanıyor biliyor ve şifrenizi çözmek için uğraşıyor.

Bu durumda yapılacak işlemler şu şekilde:
1-Modeminizin güncellemelerini kontrol edin yeni güncel versiyon varsa yükleyin.
2-Güncel yeni nesil modem alın.
3-Kullanmakta olduğunuz modemin yeni versiyonu yoksa ve yeni modem alma gibi durumunuz müsait değilse:
-Modemi sıfırlayın ve adını değiştirin.
-Wifi ağ adını gizleyin.
-MAC adresi ile izin verdiğiniz veya engellemek istediğiniz cihazları ayarlayın.

Bunları yaptıktan sonra en azından herkesin kolayca elde ettiği DUMPER adındaki Wifi şifrei kırıcı programından modeminizi kurtarabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı