Modeme bağlı cihazların internet kullanımını sınırlama

erhan19

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, 16 Mbps limitsiz bir internete sahibim ancak bunu tek başıma kullanmıyorum. Kendi bilgisayarım haricinde 3 telefon bağlı oluyor. Ben online oyunlara girince diğer telefonlar da internete bağlı ise pingim çok yüksek oluyor.

Şimdi benim yapmak istediğim şudur; hangi cihazın internetimin ne kadarını kullanacağını ayarlamak istiyorum. Yani ben bilgisayarım ile internetimin %70'lik kısmını kullanırken diğer telefonların toplamda %30'luk bir kısmı kullanmasını istiyorum, bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sanki modemin arayüzüne girdiğimde ayarlarda böyle bir şeyin ayarı vardı ama tam olarak bunu sağlıyor muydu hatırlamıyorum. Sanki vardı diyorum çünkü şuna benzer bir ayar vardı; bağlı cihazın ne kadar bant genişliği kullanabileceğini veya o tarz bir şeyi sınırlıyordu. Bir sınırlama yapıyordu yani. Ama sadece benim modemin özelliği midir yoksa çoğunda var mıdır bilemedim. Modemin arayüzüne girip ayarları kurcalamanı tavsiye ederim (yani sadece okuyarak, bir şeyi bozma xD)

Modeminde QoS özelliği varsa yapabilirsin.

AirTies RT-206v4 kullanıyorum, QoS var ancak tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum, daha önceden internette bulduğum yöntemleri denedim anca bir sonuç alamadım, yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• mdmryz.JPG
    mdmryz.JPG
    60,3 KB · Görüntüleme: 1.535
ben de zamanında çok sıkıntı yaşamıştım, internet zaten zayıf bi sürü kişi bağlanıyo cep telefonu tablet bilgisayar, bi de hanım komşulara şifreyi vermiş. kendi internetine gir girebilirsen, sürünüyor. Başka bişey araştırırken bu konuyu gördüm eski ama yazasım geldi. Sonra didimdim araştırdım uğraştım ve dibine kadar öğrendim. Eğer reklam olmazsa bu linkten siz de öğrenebilirsiniz. http://seyan.net/modem.html

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı