Modeme bağlı olanlar nasıl engellenebilir?

ahmtabrci

Hectopat
Zxhn H168a v2.0 modeme sahibim. Yan komşu internet şifresinin istemişti zamanında bir şey olmaz deyip verdim ama çıkartmak istiyorum. MAC filtresiyle ebeveyn kontrollerinden engellemeye çalıştım ama ikisi de işe yaramadı. Şifreyi değiştirdim bu sefer de tekrar istediler. Bunun başka bir çözümü var mıdır ve neden MAC filtreleme işe yaramadı, yardımcı olabilecek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İp adresi üzerinden cihazın modeli, MAC adresi, ipsi tarafından kendini savunabilir paylaşım da zaten gmail hesabı da çıkıyor.
Hiç de öyle olmuyor hocam. Public IP hangi internet aboneliğine aitse ve o internet aboneliği kime aitse direkt onu alıyorlar. İsterseniz deneyin de görün :) Bahsettiğiniz gibi mac adresidir, ağ içindeki IP'dir, gmail hesabıdır falan anlatamıyorsunuz. Abonelik kiminse, direkt suçlu o oluyor.

Ne olursa olsun internet aboneliğini paylaşmak aşırı riskli bir durum. Kesinlikle paylaşılmamalı.

Hiç de öyle olmuyor hocam. Public IP hangi internet aboneliğine aitse ve o internet aboneliği kime aitse direkt onu alıyorlar. İsterseniz deneyin de görün :) bahsettiğiniz gibi Mac adresidir, ağ içindeki IP'dir, Gmail hesabıdır falan anlatamıyorsunuz. Abonelik kiminse, direkt suçlu o oluyor.

Ne olursa olsun internet aboneliğini paylaşmak aşırı riskli bir durum. Kesinlikle paylaşılmamalı.

Aynısı başıma geldi arkadaşımın evinde kalırken yukarılardan birisine bir kelime etmiştim direk benim adıma geldiler arkadaşımın ailesine ya da başkasına değil. Kullandığın platformdan logu alıyorlar. 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı