Modeme Bağlı Router'dan Nasıl Port Açılır?

Absolute_Gabe

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
154
Çözümler
2
Bir modem ve bir Router'ım var. Router alma sebebim evimizde tek bir DSL çıkışının olması ve bu sebeple ağı genişletmek istememdi. Öncelikle Router da Universal Repeater çalışma modunu kullandım bu kablosuz olarak Router'ın modeme bağlanmasını sağlıyordu ve Router'a bağlanan PC, Sunucu vs... cihazların IP adresleri modemin verdiği gibiydi ve sunucu düzgün çalışıyordu. Fakat daha sonra böyle yapmamın yanlış olduğunu anladım ve uzun bir Ethernet kablosuyla cihazı "Router" çalışma moduna aldım. İstediğim olmuştu veri ve hız kaybı olmuyordu ama Router kendi ağını oluşturur gibi cihazlara farklı IP'ler atadı. Bu yüzden Sunucumdan açtığım hiçbir port yönlendirilemedi. Router'ın kendi içinde port yönlendirmesi olsa bile tam olarak olayı çözemedim.

Router: NBG-418N v2 (DHCP açık)

Modem: VMG3312-B10B (DCHP açık ama bazı Mac adresleri ile IP numaraları statik atanmış)

Düzgün bir şekilde portları nasıl yönlendirebilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmanız gereken Router'da DHCP'yi kapatıp denemeniz. Sonuçta Modem'in IP dağıtmasını istiyorsunuz. Bu şekilde deneyin olmazsa başka çözümlere odaklanalım. Ayrıca yanlış anlamadıysam port yetersizliğinden Router almışsınız. Eğer aldığınız Router'da yeterli port varsa Modem'i iptal edip direk Router'ı kullanmayı deneyebilirsiniz. Tabi Router Modem olarak geciyorsa cihazınız. Yoksa olmaz.
 
Sorunun çözümünü buldum. Öncelikle Router'ın içinden IP adresini yönlendirdim. Daha sonra ise modemden Router'ın IP adresini yönlendirdim. Daha önceden de aynı şeyi denemiştim ama neden şimdi çalıştı hiçbir fikrim yok.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı