Modeme Ethernet portu ile HDD bağlamak mümkün mü?

fouur

Kilopat
Katılım
4 Mayıs 2014
Mesajlar
458
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Yıllardır evde kullanmış olduğum bir yöntem ile Android, iOS, Windows tüm elektronik cihazlardan arşiv hard diskime erişim sağlamaktayım. Şöyle ki, ana bilgisayarımda FileZilla server kurulu ve bilgisayar her açılışta server aktifleşiyor ve belirlediğim kullanıcı ve şifresi ile dilediğim mobil cihazdan erişim sağlayabiliyorum. (iOS cihazlarda bunun mümkün olmadığı düşünülebilir ama her mobil cihazdan üçüncü part yazılımlarla istediğiniz resim, video, dokümana erişim sağlamak mümkün. Talep olması durumunda rehber hazrılayabilirim.)

Bu halihazırda kullandığım yöntemin dezavantajı ana bilgisayar kapalı olduğunda bu dosyalara erişimi mümkün olmamakta. Yani bilgisyarımın sürekli çalışır vaziyette olması gerekiyor ki hem bunu istemiyorum hem de fan sesi rahatsız etmekte. Formda USB girişi olan modemlere doğrudan HDD'yi bağlamakla alakalı konular mevcut. Ancak yeni çıkan taşınabilir host Nas'ların bunun mümkün olabileceği aklıma geldi. FTP server ile ilgili arkadaşlarımız var bu konuyu bir tartışalım istiyorum. SATA HDD'leri Ethernet kablosu ile modemden nasıl ev içi paylaşıma açabiliriz? Buna cevap arayalım istiyorum.
ZyXEL'in nas serverları var biliyorum onu tavsiye eden arkadaşlarımız olabilir. Ama bu ürünlerin fiyatları maalesef yüksek ve bunu kendi imkanlarımızla yapabilirsek diğer insanlara da örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.
@Tortue @s1trix
 
Merhaba, forumda eskisi kadar aktif değilim ne yazık ki şu an görüyorum etiketi.

Konuya gelecek olursak kullandığım modem Keenetic Extra DSL AC1200. Bu modemde 1 adet USB portu mevcut ve bu port üzerinden depolama birimi takabileceğimi öğrendim. Depolama birimini bağladıktan sonra da FTP erişimi tanımlayıp bir kullanıcı oluşturdum. İçerisinde her türlü veriyi barındırabiliyorum, içindeki videoyu uzaktan stream edebiliyorum yeter ki modem açık internet hattı aktif olsun. Bunun yanında içerisinde sunucu yedeklerim de barınıyor. Hergün yazma/okuma işlemi yapabiliyorum sorunsuz bir şekilde.

500 GB 3.5" HDD ve bağlantı için şu ürünü kullanıyorum. (Eylül 2021'de 115 TL'ye almıştım, fiyatı inanılmaz uçmuş.)

1642358254559.png
Bağlantı bu şekilde ve HDD sürekli olarak çalışmıyor. Çalışmadığı çok iyi çünkü sürekli titreşim sesi ya da mekanik disk sesi duymuyorsunuz. SSD bağlamak zaten mantıksız. :)

1642358302271.png



1642357715941.png


1642357743622.png


1642357769781.png
 
Maalesef modemimde USB portu yok. O yüzden bu yöntemi denemek istiyorum. Ethernet portundan paylaşım yapmak mümkün değil mi? Modem de dört Ethernet portu boş olduğu için dört ayrı hard disk bağlayabilmek amacıyla konuyu açtım.
Modem: Kablonetin vermiş olduğu 300 MBs modemi
 
Ethernet ve SATA apayrı standartlar. Ethernet portuna SATA veya USB cihaz bağlayamazsınız. Bir bilgisayarı sunucu olarak kullanmanız gerek. USB HDD destekli modemler de bir bilgisayar gibi sunucu görevi görüyor.
 

Geri
Yukarı