Modeme gelen hızın yarısını alıyorum

Merhaba, ben yıllardır türk net kullanıyorum ve 2 ayda 1 altyapımın desteklediği hızı alamıyorum diyerek arıza kaydı açıyorum.

Onlar da, modeminize tam hız ulaşıyor diye cevap veriyor. ben de her seferinde kendimce araştırma yapıp sebebi bulamayıp devam ediyorum.

Altyapım 77mbit destekliyor. Modemime gelen hız, 67 Mbit. Ben, 35-36 Mbit'ten daha yüksek hız asla alamıyorum.

Ama artık canıma tak etti bu forumda da birçok konuyu okudum ama anlayamadım, bilgisi olan sorunumu yazarsa çok sevinirim.

1586803421664.png

Modem değerlerim görüldüğü üzeredir.

Lütfen bilen birisi sorunu açıklayabilir mi? SNR değerlerim mi düşük kablolarım mı eski, modem mi değiştirmem gerekiyor.

Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.

İnternet hız testini kablolu mu kablosuz mu olarak yapıyorsun.
Nedeni ise modemde hata yok 67 Mbps hız geliyor modeme.

Hız testi sonuçlarını paylaşır mısınız?
İnternet hız testini kablolu mu kablosuz mu olarak yapıyorsun.
Nedeni ise modemde hata yok 67 Mbps hız geliyor modeme.
kablosuz olarak yapıyorum.kablolu olarak denemek için ethernet kablosu satın alayım mı? bu kadar büyük hız farkının sebebi kablo olabilir mi? modem ile aynı odadayım, yanı başındayım aramızda duvar vs engel yok.
Not: Hız testi yaparken, sadece modeme sadece bilgisayar bağlı. başka herhangi bir sekme veya program da açık değil.

Dosya Ekleri

• test.png
    test.png
    14,4 KB · Görüntüleme: 217
Son düzenleme:
Merhaba, modeminde herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Modemden Wi-Fi ayarların doğru bir şekilde yapılmışsa, interneti kablolu ile kablosuz kullanmak arasında veri kaybı en fazla 3-4 Mbps civarında olabilir, yarı yarıya bir veri kaybı olacağını düşünmüyorum. TP-Link modemlerde "QoS" sekmesinde bağlantı hızı sınırlandırma ayarı var. Orayı bir kontrol et.

Selam, sana direk cözümü söylüyorum.
Diger arkadaslar zaten modemine 67 Mbit geldigini söylemis, Ethernet baglarsan sen de kullandigin cihazda (Laptop degil mi?) 67 Mbit alacaksin. En kötü 60-67 Mbit arasinda degisir. %100 konusuyorum.

Simdi neden 37 Mbit'de kaldigini söyleyim, 2 tane muhtemel neden var:
1) 2.4 GHz Wifi kullaniyorsun, ne kadar modemle yanyana olsan da cevrende var olabilecek diger yayinlar seninkiyle cakisiyor ve seninkinin hizina etki ediyor.
2) Sendeki wireless karti zaten teorik olarak max. 40 Mbit almak icin dizayn edilmis bir kart.

Wireless olarak 67 Mbit mi almak istiyosun? 5 GHz yayin yapan bir modem ve 802.11 ac destekli 5 GHz aga baglanabilen bi wireless kartina ihtiyacin var.

Saygilar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı