Modeme ikinci Ethernet kablosunu bağlayınca bilgisayarın interneti gidiyor

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar merhaba. Yurt dışında yaşıyorum t-Mobile'nin kaliteli bir modemini kullanıyorum. Arkadaşım laptoptan bağlanıyor. Ping olmasın diye ikinci bir Ethernet kablosu bağladık. Ancak ilk gün sorun olmamasına rağmen şimdilerde arada bir internetim gidiyor. Sanki kablo hiç bağlı değilmiş gibi oluyor. Yani komple kabloyu çıkarmışım gibi. 10-15 saniye sonra tekrardan bağlanıyor. Hız-ikili'yi tam ikili 100Mbps yaptım işe yaramadı. Kaldı ki hızım 100'den fazla dolayısıyla kullanmak istemiyorum bu opsiyonu. Güç tasarrufu, yeşil Ethernet filan hepsini devre dışı bıraktım ama düzelmiyor. Sorun neden kaynaklı olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Anakartım MSI B450 A-PRO Max.

Ekleme: Diğer ethernet kablosunu çıkarınca hiçbir sorun yaşamıyorum.

Son düzenleme:
DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp LAN cihazlarının IP değerlerini elle atarsanız muhtemelen çözülecektir.

Ya da tam tersine devre dışı kaldığı için aynı IP'leri atamaya çalışıyor da olabilir, eğer devre dışıysa da aktif hale getirmeyi deneyin.

DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp LAN cihazlarının IP değerlerini elle atarsanız muhtemelen çözülecektir.

Ya da tam tersine devre dışı kaldığı için aynı IP'leri atamaya çalışıyor da olabilir, eğer devre dışıysa da aktif hale getirmeyi deneyin.
Teşekkür ederim deneyip dönüş yapacağım.

Ekleme : Düzelmedi hocam maalesef hala gidip geliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı