Modeme kablo çekmek

Aliakos

Hectopat
Katılım
2 Ocak 2020
Mesajlar
14
Merhabalar, normalde Türk Telekom interneti telefondan uzanan bir DSL kablosu ile kullanıyordum ancak "VDSL" TurkNet'e geçiş yapacağım ve bu sebeple telefon hattını iptal ettireceğim. Bu durumda modemime internet bağlantısı ulaşatıracak olan kabloyu nasıl çekeceğim?
 
Son düzenleme:
742914365_0.jpg
 
Hızını etkilememesi lazım. Duvardan çıkan kabloyu tek girişin olduğu yere, modemden gelen kabloyu ise telefon simgesi olmayan yere(monitör, televizyon, bilgisayara benzeyen simgesi olan yere) takacaksın.
 
Hızını etkilememesi lazım. Duvardan çıkan kabloyu tek girişin olduğu yere, modemden gelen kabloyu ise telefon simgesi olmayan yere(monitör, televizyon, bilgisayara benzeyen simgesi olan yere) takacaksın.
Duvardan çıkan kablo derken normal şartlarda telefona taktığımız kabloyumu kastediyorsunuz? Çünkü internet bağlantısı için sadece o kabloyu kullanıyorduk, yoksa farklı bir kablodan mı söz ediyorsunuz?

Bu arada VDSL internetim splitter yine de etkili olur mu?
 
Son düzenleme:
Kablolarınızı buraya açıklayıcı bir şeklide mümkünse fotograflar eşliğinde yazar mısınız? Wi-Fi üzerinden bağlanan cihazlarıda yazınız.
 
Kablolarınızı buraya açıklayıcı bir şeklide mümkünse fotograflar eşliğinde yazar mısınız? Wi-Fi üzerinden bağlanan cihazları da yazınız.

Telefondan modemime doğru giden bir kablo, Telefon üst katta, modemim alt katta bulunuyor. Bu kablo ADSL splitter ile bağlanıyor, telefonu iptal ettireceğimiz için bu bağlantıyı direk modemime nasıl bağlayabilirim bunu merak ediyorum. Durum bu şekilde...
 

Dosya Ekleri

  • modemgiris.jpg
    modemgiris.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 103
  • adsl.jpg
    adsl.jpg
    19,9 KB · Görüntüleme: 28
  • adsl giris 1.jpg
    adsl giris 1.jpg
    18,9 KB · Görüntüleme: 38
  • adsgiris2.jpg
    adsgiris2.jpg
    22,3 KB · Görüntüleme: 59
  • telefongiris.jpg
    telefongiris.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Telefonu iptal edince adsgiris2.JPG fotografında üstünde "Phone" yazan kabloyu söksen işin bitiyor. Kablonun sökerken kablonun uçunu sıkın, bir tırnak var kabloyu aletlerden çıkmasın diye kilitliyor, hafifce sıkarsan rahatça çıkar.
 
Fark edeceğini sanmam. Sebebini buraya yazmam için 2 saatimi ayırmam gerekiyor ama kısaca splitterlar kablo üzerinden gelen farklı sinyalleri ayırmaya yarıyor sonra bunu telefon ve internet olarak kullanıyorsunuz. Ama isterseniz eğer evinize teknisyen gelecekse onunda fikrini alın.
 

Geri
Yukarı