Modeme kablolu bağlanamıyorum

sd0606

Hectopat
Türk Telekom'un verdiği modem bozuldu, ben de yerine kullanmadığım daha eski görünen modemi bağladım. Wi-Fi'de sıkıntı yok, cep telefonlarıilee kablosuz olarak bağlanıp internet kullanıyorum fakat kablolu bağlantıyı yapamadım. Ne yapsam interneti elde edemedim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

• Kabloyu modemin LAN portuna takacaksınız, WAN değil.
  • Ayrıca taktığınız cihazın IP ayarları da otomatik olmalı (DHCP), elle ayarlanmış değil.
  • Kablonuz da sorunsuz çalışıyorsa bağlantıda bir sıkıntı olmamalı.

Tabi modemin ilk kurulumunu yaptığınızı varsayıyorum, servis sağlayıcının verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmek gibi.

• Ayrıca taktığınız cihazın IP ayarları da otomatik olmalı (DHCP), elle ayarlanmış değil.

Tabi modemin ilk kurulumunu yaptığınızı varsayıyorum, servis sağlayıcının verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girmek gibi.
İlk kurulumu yaptım, Wi-Fi'den internet sağlanıyor, diğer çözümleri deneyip dönüş yapacağım, teşekkür ederim.

Aynı kablo ile dizüstüne bağlandığımda internete kablolu olarak bağlanabiliyorum, fakat masaüstüne kabloyu taktığımda modemin LAN ışığı da yanmıyor internete de bağlanamıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
Ağ aygıtınızı kontrol etmek için aygıt yöneticisini açıp deneyin.

1627370488478.png

Açtıktan sonra ağ bağdaştırıcıları->ağ kartınız neyse.
Sağ tık yapıp cihazı etkinleştir tuşuna basın.

Ya masaüstü PC'nin ağ kartı bozuk ya da kart devre dışı.

Şimdi şöyle bir şey var. Wi-Fi adaptörü buldum çalışmasında problem yok. dizüstünde kablosuz ağı görüp bağlanıyor, fakat PC'ye bağlayınca ağları görüyor, kablosuz şifresini girince "bu ağa bağlanılamıyor" hatası veriyor. Ağ sıfırlama dahil her şeyi yaptım ama çözemedim. Sorun yeni modemi takınca ortaya çıktı.

Merhaba,
Ağ aygıtınızı kontrol etmek için Aygıt Yöneticisi'ni açıp deneyin.

Eki Görüntüle 1119338

Açtıktan sonra ağ bağdaştırıcıları->ağ kartınız neyse.
Sağ tık yapıp cihazı etkinleştir tuşuna basın.

Bu yöntemler dahil cihazı kaldırmayı ve geri yüklemeyi denedim hep aynı sonuç.

Ya masaüstü PC'nin ağ kartı bozuk ya da kart devre dışı.

Sanırım anakart üzerinde bulunan ağ kartı modemle beraber yanmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı