Modeme kablolu bağlantı

celestebes

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, maalesef modemin konumundan dolayı bilgisayarıma kablo çekemiyorum. Yaklaşık 3 metre gibi bir mesafe var arada. Benim merak ettiğim, bir router alıp bilgisayarımın yanındaki prize taksam ve Router'dan PC'ye kablolu bağlantı yapsam olur mu? Ne kadar hız kaybederim? Bu gibi alternatif çözümlere açığım. Hızım 1Gbps, performans kaybı yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kaliteli bir router alırsanız sorun kalmaz. Kablolu bağlantı sağlayabilirsiniz.
Ama her türlü ihtimalle biraz performans kaybı olur ama çok olmaz.

Merhaba, maalesef modemin konumundan dolayı bilgisayarıma kablo çekemiyorum. Yaklaşık 3 metre gibi bir mesafe var arada. Benim merak ettiğim, bir router alıp bilgisayarımın yanındaki prize taksam ve Router'dan PC'ye kablolu bağlantı yapsam olur mu? Ne kadar hız kaybederim? Bu gibi alternatif çözümlere açığım. Hızım 1Gbps, performans kaybı yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam Router’e para harcamayın. Bir bilgisayarcıda telefon hat kablosu alın, 3 veya 4 metre. Daha sonra kabloların renklerine göre bağlayın. Daha sonra modemi nereye taşıyacaksanız artık taşıyabilirsiniz. Bende de aynı durum vardı, 3 metre telefon hat kablosu alarak modemi odama taşıdım. Mantık gayet basit. Hat kablosu 50 lira zaten esnafta. En azından ben öyle aldım ve gayet kaliteli bir hat kablosuydu. İnce olanlardan almayın, kopar.

Screenshot_4.png

Son düzenleme:
Hocam Router'e para harcamayın. Bir bilgisayarcıda telefon hat kablosu alın, 3 veya 4 metre. Daha sonra kabloların renklerine göre bağlayın. Daha sonra modemi nereye taşıyacaksanız artık taşıyabilirsiniz. Bende de aynı durum vardı, 3 metre telefon hat kablosu alarak modemi odama taşıdım. Mantık gayet basit. Hat kablosu 50 lira zaten esnafta. En azından ben öyle aldım ve gayet kaliteli bir hat kablosuydu. İnce olanlardan almayın, kopar.

Hocam tam anlayamadım fakat modem öyle bir yerdeki ne taşıyabilirim ne kablo çekebilirim. Modemin sabit olması lazım maalesef. Daha çok kablosuz bir çözüm arıyorum ama dediğim yöntem internetimi çok düşürürse de memnum olmam açıkçası.

Hocam tam anlayamadım fakat modem öyle bir yerdeki ne taşıyabilirim ne kablo çekebilirim. Modemin sabit olması lazım maalesef. Daha çok kablosuz bir çözüm arıyorum ama dediğim yöntem internetimi çok düşürürse de memnum olmam açıkçası.
Modeminiz tam olarak nerede hocam? benim modemim buzdolabının üstündeydi. Modem ayrıca neden sabit olması gerekiyor onu anlayamadım.

Modeminiz tam olarak nerede hocam? Benim modemim buzdolabının üstündeydi. Modem ayrıca neden sabit olması gerekiyor onu anlayamadım.

Hocam TV ünitesinde kapaksız bir raf yapmışlar modem orada. Modem yerinde çakılı maalesef hem priz sıkıntısından dolayı hem fiber kabloda sıkıntı var galiba oynattığım zaman internet kopuyor. Ve öyle bir raf ki Ethernet kablosu çeksem çok berbat duruyor. Çözümü kablosuz bir şekilde arıyorum maalesef. Ama hayvan gibi de hız kaybetmek istemiyorum. Bilemedim ne yapsam. Bir arkadaşım PowerLine adaptör önerdi 1000 mbpslikleri varmış. Açıkçası router ve bunun arasında kaldım.

Hocam TV ünitesinde kapaksız bir raf yapmışlar modem orada. Modem yerinde çakılı maalesef hem priz sıkıntısından dolayı hem fiber kabloda sıkıntı var galiba oynattığım zaman internet kopuyor. Ve öyle bir raf ki Ethernet kablosu çeksem çok berbat duruyor. Çözümü kablosuz bir şekilde arıyorum maalesef. Ama hayvan gibi de hız kaybetmek istemiyorum. Bilemedim ne yapsam. Bir arkadaşım PowerLine adaptör önerdi 1000 mbpslikleri varmış. Açıkçası router ve bunun arasında kaldım.
Hocam geçmiş olsun, router almaktan başka çareniz yok gibi.

Bence router alıp modemden routera kablo çekip routerdan da PC'ye kablo çekmen en iyi çözüm gibi duruyor.

Bence router alıp modemden routera kablo çekip routerdan da PC'ye kablo çekmen en iyi çözüm gibi duruyor.

Modemden routera ondan da bilgisayara kablo çekmek nasıl bir mantık? Direk modemden bilgisayara kablo çeker arkadaş istese zaten.
Kablosuz cihazlarda hız da düşer ping de artar çok iyi paralar harcayıp denenmiş tavsiye edilen ürünler bulman lazım,o kadar para dökmeye de gerek yok bence. Bir şekilde kablo çek ve kurtul.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı