Modeme virüs girip ağa yayılabilir mi? Ev interneti ve telefon mobil veri güvenlik farkı var mı?

Aqua6

Zeptopat
Superonline'nın verdiği Wi-Fi 6 güncel bir modem kullanıyorum ve güncelleştirmeleri Superonline uzaktan yapıyor. Acaba günümüzde hala modeme girip sonra modeme bağlı cihazlara ağa yayılan virüsler günümüzde hala var mı? Hem modemin ve hem de bilgisayarda kullandığım antivirüs programının güvenlik duvarı var ama peki durum mobil veriye geçince ne oluyor?

Mobil veride modemden girilmiyor ya peki güvenlik duvarı durumu falan ne oluyor? Evden girince hem modemin güvenlik duvarı hem de cihazların güvenlik durumu var ama mobil veride modem olayı olmadığı için güvenlik duvarı olmuyor mu? Bu konulardan fazla anlamıyorum.

Bir modeme virüs girmesi kolay mı? Bizim ev biraz kalabalık ama en fazla rastgele film sitelerinde film izlenir yani pek bir şey indirilmez bu durumda modeme virüs girmesi ihtimali kolay değildir galiba doğru mu? Rastgele girilen film sitelerinde HTTPS yok ise tarayıcı zaten sokmuyor ve reklam engelleyici de mevcut.

Ev biraz kalabalık ve birisi bir şey yapıp modeme virüs sokarsa benim mobil bankacılık falan kullandığım telefonum da modeme bağlı, evdeyken mobil veri yerine böyle kullanıyorum şu an. Bu şekilde bir virüs yeme ihtimali azdır değil mi? Bir de android telefonumun ayarlarında "cihaz adını ağa gönder" ayarı var ama kapatmama rağmen modem ayarlarına girince ismi ve MAC adresi gözüküyor.

Modem yazılımları ve güvenlik için güncelleme alması önemlidir. ASUS modellerinin bazılarında güvenlik açığı nedeniyle dışarıdan hackerların modemleri zombi gibi kullandığı ortaya çıktı yakın zamanda. Tehdit sadece içeriden olmuyor. Dışarıdanda açık var ise kullanılabiliyor.

Modem yazılımları ve güvenlik için güncelleme alması önemlidir. ASUS modellerinin bazılarında güvenlik açığı nedeniyle dışarıdan hackerların modemleri zombi gibi kullandığı ortaya çıktı yakın zamanda. Tehdit sadece içeriden olmuyor. Dışarıdanda açık var ise kullanılabiliyor.
Hocam ama yanlış bilmiyorsam Superonline uzaktan denetliyor modem güncelleştirmelerini. Bu durumda hala anlattığım kullanım tarzına göre modeme virüs girmesi kolay değildir galiba doğru mu?

Bir de mobil veride güvenlik duvarı nasıl oluyor arada modem olmadığı için?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı