Pinleri yamulan MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi anakart için ne yapılabilir?

Lemmion

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI MPG x870e Carbon WiFi anakartım var. Bilgisayar temizliği yaparken işlemciyi çıkartmak gibi bir hata yaptım ve birkaç tane pin yamuldu. Biraz uğraştıktan sonra bilgisayarı açabildim, galiba sıkıntı RAM slotlarına güç veren pinlerde. RAM'ler normal olarak 2-4 slotlarındaydı fakat her kombinasyonu yapmama rağmen düzelmedi, en son çare 3-4 slotunu denedim ve bilgisayar açıldı. Şimdi asıl sorun şu, 2x16 çift kanal RAM'lerim var ve slotlardan dolayı şu an tek kanal çalışıyor ikisi de. Performansta gözle görülür bir fark göremedim ben, bilgisayarım gayet normal şekilde çalışıyor. Yılbaşı gelmeden ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum fakat bu olaydan sonra acaba anakart mı değiştirsem dedim. Tamire yollasam mı onu da bilemiyorum, bildiğim anakart tamiri yapan bir yer de yok. Bilgisayar sıkıntısız çalışıyor, böyle devam et mi dersiniz yoksa anakart değiş mi? Sizin tavsiyeniz neler acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok nazik olman gerekiyor o işlerde, işlemcin eskiyebilir değiştirmek için de çıkartmak zorunda kalabilirdin. Anakart gazi olmuş, para yönünden sıkıntın yoksa emekli et, bu konularda pimpirikli değilsen devam et. Pimpirikliysen eğer aklında hep "unfinished business" olarak kalır ufak çaplı travma yaşarsın. Takıntı böyle bir şey.

Çok nazik olman gerekiyor o işlerde, işlemcin eskiyebilir değiştirmek için de çıkartmak zorunda kalabilirdin. Anakart gazi olmuş, para yönünden sıkıntın yoksa emekli et, bu konularda pimpirikli değilsen devam et. Pimpirikliysen eğer aklında hep "unfinished business" olarak kalır ufak çaplı travma yaşarsın. Takıntı böyle bir şey.
Pimpiriklik konusunda sistemi dizerken ekran kartı dışında tüm parçaları msi almıştım ve şu an mevcut anakart satışta yok türkiyede. Başka bir marka anakart alabilirim fakat işte msi olmayınca o da içimde bi şişkinlik olup kalacak biliyorum. Yani şu an bir yanım fena şekilde anakartı değiştir diyor diğer yanımda dursun zaten çalışıyor ekran kartı al diye bağırıyor çok kararsız kaldım.

Ek olarak ramler 3. Ve 4. Slotlarda oldukları için herhangi bir problem çıkartır mı?

Pimpiriklik konusunda sistemi dizerken ekran kartı dışında tüm parçaları MSI almıştım ve şu an mevcut anakart satışta yok Türkiye'de. Başka bir marka anakart alabilirim fakat işte MSI olmayınca o da içimde bir şişkinlik olup kalacak biliyorum. Yani şu an bir yanım fena şekilde anakartı değiştir diyor diğer yanımda dursun zaten çalışıyor ekran kartı al diye bağırıyor çok kararsız kaldım.

Ek olarak RAM'ler 3. Ve 4. Slotlarda oldukları için herhangi bir problem çıkartır mı?

Carbon bende de var Vatan'dan almıştım 20.800'e geçen ay. Şimdi 26bin olmuş ama.

Carbon bende de var Vatan'dan almıştım 20.800'e geçen ay. Şimdi 26bin olmuş ama.
İyiye almışsın baya. Geçen sene bende 20.000 küsür bişeye almıştım. Şu an sadece vatanda var fiyat bu yüzden uçuk büyük ihtimalle. Şu an ekran kartını değiştirmeye daha yakınım. Bilgisayar sıkıntısız çalışıyor sonuçta. İleriki dönemde de anakart düşünebilirim.

İyiye almışsın bayağı. Geçen sene bende 20.000 küsur bir şeye almıştım. Şu an sadece vatan da var fiyat bu yüzden uçuk büyük ihtimalle. Şu an ekran kartını değiştirmeye daha yakınım. Bilgisayar sıkıntısız çalışıyor sonuçta. İleriki dönemde de anakart düşünebilirim.

FPS düşer , dual channel özelliğini yitirmiş. CPU isteyen oyunlarda bu garabeti bariz hissedersin de diğer oyunlarda %3-5 anca düşer. Ekran kartı yükselterek tolere edilebilir ama gene de işte insanın aklında hep eksik bir şeyler kalıyor ukte olmasın. Zaten yeni çıkacak Zen6 işlemciler de AM5 uyumlu olacak anakartımız destekliyor yani.

Çok eskiden başıma gelmişti bir 3-5 adet pini yamultmuştum cımbız ile kırılımını düzeltemesem de hizalarını düzelterek işlemciyi takmıştım. RAM slotları bozulmuştu sanırım onun hariç sorun olmamıştı 2-3 sene öyle kullandığımı hatırlıyorum.

Evet bende pinleri düzeltip açmayı başardım. İnternetten soketin çalışma düzenine bakıp anlamıştım ramlerle ilgili olduğunu.
Hazır zam haberleride çıkmışken ekran kartnı değiştirmeye karar verdim anakart 1-2 ay daha götürebilir beni sonrasında değiştiririm. Hem belki aynı anakart stoklara gelmiş olur çünkü gayet memnunum farklı bir anakart kullanmaya içim elvermiyor.

Evet bende pinleri düzeltip açmayı başardım. İnternetten soketin çalışma düzenine bakıp anlamıştım RAM'lerle ilgili olduğunu.
Hazır zam haberleride çıkmışken ekran kartnı değiştirmeye karar verdim anakart 1-2 ay daha götürebilir beni sonrasında değiştiririm. Hem belki aynı anakart stoklara gelmiş olur çünkü gayet memnunum farklı bir anakart kullanmaya içim elvermiyor.

Carbon 10 numara anakart ya yeni seriler de yok aynısını al tabii, ekran kartı ne alacaksın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı