Modemi adaptörden kapatıp açmak modeme zarar verir mi?

triyaki43

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.
Modemim biraz fazla ısındığı için gece belirli bir saatte kapatıp gündüz tekrar açmak istiyorum ve bununla uğraşmamak için zaman ayarlı priz kullanmayı düşünüyorum, haliyle direkt adaptörün elektriğini keseceği için "modeme zarar verir mi" sorusu aklıma takıldı, sizce bir zararı olur mu?
Güncel

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
Modemin ısınmasını fazla kafanıza takmaya gerek yok. Bu cihazlar sürekli çalışması için üretiliyor, haliyle sürekli kapatıp açmak zamanla cihaza zarar verecektir.

Eğer modem açık yerdeyse ve hava alıyorsa bırakın çalışsın.
Arkadaşlar, yanlış bilgilendirme olan kısım nedir? Modem ve Router gibi cihazların 7/24 çalışacak olarak tasarlanması mı yoksa sürekli aç kapat yaparak, cihazdaki kondensatörleri ve diğer parçalara zamanla zarar verecek olması mı? Kaldı ki üreticiler bile sürekli açıp kapatmanın ömrünü kısaltacağını söylüyor.

Neye dayanarak yanlış bilgilendirme uyarısı aldığımı merak ediyorum?

Son düzenleme:
Modemi kapatıp açmak cihaza zarar verir demek pek doğru bir tabir olamaz. Bilgisayar gibi düşünün. Bilgisayarınızı açıp kapatmak zarar verir demek ne kadar doğru ise sizin tabiriniz de o kadar doğru. 7/24 çalışmak zarar vermez ama açıp kapatmak da vermez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı