Dediğiniz şey sanırım bu hocam ve VDSL2 yazıyor fakat altyapıyı sorgulattığım zaman ADSL yazıp bana ADSL paketler öneriyor. İlginç.Modem arayüzünde çıkan DSL sonuç değeri hocam. Modem arayüzüne girince direkt olarak DSL değerleri göreceksiniz. Onun dışında attığınız sorgulama sadece mevcut ve alacağınız maksimum hızı tahmini gösterir. Asıl net değer modem DSL hat değerleridir.
Dediğiniz şey sanırım bu hocam ve VDSL2 yazıyor fakat altyapıyı sorgulattığım zaman ADSL yazıp bana ADSL paketler öneriyor. İlginç.
Hocam aslında şu an internetten memnunum. Babam 150 TL ödediğimizi söyledi ve ben şöyle bir tarifelere baktığımda en az 300-400 lira olduğunu gördüm o yüzden değiştirme gereksinimi görmüyorum. 40Mbps için farklı bir ücret ödeyecek miyim peki? Bu arada santral ile aramızdaki mesafe 378 metreymiş. Upload'dan memnumum fakat ben 12Mbps yükleme ile 2.5 mb/s alırken bazı arkadaşlarım daha düşük upload ile benden 0.7-1 mb/s arası daha fazla alıyorlar. Sanırım ethernet kablosu ile alakalı olabilir.Evet hocam budur doğrudur. VDSL2 yazdığı kısımla beraber istemiştim. Ancak gerek yok VDSL2 yazıyorsa doğrudur. Ayrıca ADSL yazmasının sebebi port boşluğunun ADSL olmasından kaynaklı. Bu durumdan dolayı da ADSL paketleri öneriyor size. Ayrıca size dediğim doğru çıktı ADSL altyapı ile bu hizmeti alamazsınız. Yani siz dediğim gibi VDSL2 altyapısında yani fiber hizmetinin bir alt altyapısını kullanıyorsunuz. O yüzden indirme hızlarınız ve yükleme hızlarınız bu kadar yüksek. ADSL kullanmış olsaydınız dediğim gibi 24Mbps üstüne çıkamazdınız. Aynı şekilde yükleme hızı olarak da en fazla 2Mbps değeri alırdınız. Bu da genel olarak 1 Mbps olarak deniyor ama 2Mbps olarak yüksek değer verdim yine de. Ayrıca VDSL dediğim gibi 8 Mbps Max yükleme hızı sunurken sizin bu değeri almanızın sebebi santral yakınlığından kaynaklıdır. Örnek benim binamın santrali 300 metre ötedeyse sizinki 100 metre veya daha yakınsa hat değerleriniz ve ona göre de indirme ve yükleme değerleriniz bir o kadar iyi çıkar. Hat değeri demişken de hat değerlerinizin iyi olduğunu söylemekte yarar var. Bu sayede olayı da çözmüş olduk.Bu arada sizin için bir önerim olacak yükleme hızını yükseltmezler.hatta yükseltme talebinde bulunmayın VDSL altyapı nedeniyle hat değerleriniz kötüye doğru ilerler. Ancak indirme hat değerleriniz düşük olma sebebi taşıyacağı değerden düşük değer almanızdan kaynaklı. İnternet sağlayıcınız ile görüşüp orada yazan Max değeri örnek size önereceğim değer 40Mbps kadar çıkabilirsiniz.
Hocam aslında şu an internetten memnunum. Babam 150 TL ödediğimizi söyledi ve ben şöyle bir tarifelere baktığımda en az 300-400 lira olduğunu gördüm o yüzden değiştirme gereksinimi görmüyorum. 40Mbps için farklı bir ücret ödeyecek miyim peki? Bu arada santral ile aramızdaki mesafe 378 metreymiş. Upload'dan memnumum fakat ben 12Mbps yükleme ile 2.5 mb/s alırken bazı arkadaşlarım daha düşük upload ile benden 0.7-1 mb/s arası daha fazla alıyorlar. Sanırım Ethernet kablosu ile alakalı olabilir.
Sağolun her şey için teşekkür ederim hocam.TurkNet ve taahhütsüz internet sağlayıcılarında öyle bir durum yok. Direkt olarak aynı bütçeye destekleyen son hızı kullanabiliyorsunuz. Ancak tarife kullandığınız zaman yükseltme yaptığınızda haliyle tarifeniz güncelleneceği için bütçe de artacaktır. Zaten taahhütlü internet kullanınca azaltamıyorsun. Bizim derdimiz de yükseltmek olduğu için sorun yok. Olay bundan ibaret yani ha bu arada evet Ethernet kablosu ile alakalı olabilir. Ama Yükleme hızınız santral mesafenize göre benimki de aynı olmasına rağmen ki bilinen durumda 8Mbps Max değer olmasına rağmen bu kadar hız almanız. Orada bir durum var elbette. Ama hat değerleriniz iyi olduğu için sorun teşkil etmiyor.
Merhaba. Oturma odasında bulunan modemi odama taşımak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sanırım telefon kablosu deniyor o kısa ve nereden geldiğini kontrol ettiğimde balkondan dışarı çıkıyor ve bir yere doğru gidiyor yani başı evin içinde değil. Ne yapmam lazım? Odamla oturma odasının arasında 5-6 metre vardır. Router gibi şeyler okudum ama ne anlama geldiğini ya da nasıl takacağımı anlamadım.
Mercusys Me30 aldım gayet memmunum. Yine de teşekkürler.
Bunu al hiç uğraşma kablolarla uzatmayı falan.
Sağ olun her şey için teşekkür ederim hocam.
Arkadaşın elinde zaten mevcut açıklamıştı aldığını herhalde tam okumadın.
Bunu al hiç uğraşma kablolarla uzatmayı falan.
Rica ederim hocam size iyi kullanımlar dilerim.
Arkadaşın elinde zaten mevcut açıklamıştı aldığını herhalde tam okumadın.