Modeminizi Hemen Kapatıp Açın!

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Modeminizi Hemen Kapatıp Açın!
ESET, internet bağlantımızı sağlayan modemlerin yeni bir küresel tehditle karşı karşıya bulunduğunu duyurdu. Ev ve ofislerdeki yüzbinlerce modem, VPNFilter adlı zararlı yazılım tarafından tehdit ediliyor. Bu zararlı kod, modem içindeki yönlendiriciden geçen trafiği izleyebiliyor ve cihazı çalışamaz hale getirebiliyor. Konuyu takip eden ABD Federal Polisi FBI, en hızlı alınabilecek güvenlik tavsiyesini şöyle duyurdu: Modeminizi kapatın, […]

Devamı: Modeminizi Hemen Kapatıp Açın!
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Nasıl yani RESET atsak dahi düzelmeyecek mi?

Ben Adaptörü çekip çıkarttım 30 saniye bekleyip taktım. Oldumu şimdi?
Reset tuşuna basmadım ama. Basmalımıydım?

Benim merak ettiğim noktalar var. Makaleyide okudum ama tatmin olmadım.

- Adamlar virüs yapıyorlar ve bunu yüzbinlerce modeme yayacak kadar dağıtabiliyorlar ama modemi bi açıp kapatmada siliniyor öyle mi? Virüsü yapanlar bu kadar salak olamazlar diye düşünüyorum. Inandırıcı gelmedi bu.

- ESET dışında hiç kimse fark edememiş mi bunu? Bana ESET kendi reklamını yapıyor gibi geldi. Ya da ben paranoyak olmuşum.

- Bana göre bu bir deneyde olabilir artık herşeye şüpheyle yaklaşıyorum. Acaba bir şey dediğimizde kaç bin/milyon kişi bizi dinleyip dediğimizi yapacak gibisinden vs.

- Makalenin son kısmındaki şu yazı özellikle dikkatimi çekti; "Lisanslı ESET kullanıcıları bu zararlıya karşı korunuyor." Çok sağlam bi reklam kokusu aldım ama az öncede dediğim gibi ya da ben paranoyaklaştım.

Cevap yok. Technopat'a paralar yatmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…