Modemi sadece modem olarak kullanacaksanız (ADSL/VDSL) gigabit port önemli değildir. Zira VDSL en fazla 100 Mbps verebiliyor pratikte. Teorik olarak VDSL 100 Mbps üstü verebilse bile bunu dünya'da sadece tek bir ülke yapabiliyor, o da Güney Kore. Şunu çok rahat ve emin olarak söyleyebilirim ki Türkiye'de VDSL'den 100 Mbps üzeri hız alamayacağız. Bu yüzden normal ev kullanıcısı için önemli değil.
Asıl fark evde nas cihazlar kullanıyorsanız oluşur. Veya 100 Mbps üzeri fiber bağlantınız varsa. Yine aynı yere geliyoruz, ev kullanıcısına fiber de olsa 100 Mbps üzeri hız vermiyorlar. Bu işlerin içinde olan biri olarak söylüyorum; kısa ve orta vadede 100 Mbps üzeri vermeyecekler, daha doğrusu ucuzlamayacak ve normal ev kullanıcısı bu hızlara erişemeyecek. Fiber ile bile.
Sonuç olarak ev kullanıcısı için önemli değil. Evet, portlar gigabit port olsa daha iyi olur fakat ev kullanıcısı gigabit portu kullanmıyor zaten. Keenetic extra DSL kullanıcısı olarak gözüm kapalı tavsiye ederim. Zamanında bin liralar verdiğim gigabit portlu ASUS modemimi çıkardım ve keenetic extra DSL kullanıyorum şu an.