Çözüldü Moderatör ayrıcalığı olmamalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Emre C bey, bir üyeniz olarak birkaç soru sormak istiyorum. Umarım cevaplarsınız, cevabınızı merak ediyorum.

Kimsenin moderatörlerle bir derdi yok, öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Yorumlardan da anlaşılacağı üzere bazı moderatörlerin yetkilerini kötüye kullanılmasından yakınılıyor ve haklı olarak da üyeler çözüm arıyor ve tepkisini gösteriyor. Şimdi soruma geçecek olursak çözüm önerisi de sunduk ancak o alıntıyı göz ardı edip geçtiniz. Ayrıca üstte farklı bir üye tarafından da çözüm önerisi sunuldu. Bir moderatör konuyu onaylarken önce okuyor ve onay sürecinden önce konuyu okumuş oluyor. Doğal olarak da cevabını doğrudan verebiliyor. Moderatörler 2-3 dakika konuya geç cevap versin önerisi sunuldu ancak onda da tık yok. Moderatörlerin menfaatini üyelerden üstün mü tutuyorsunuz?

İkinci sorum olarak da bu sorun yeni değil, bunu zamanında birkaç kişi de belirtmişti ancak bu sorunun hâlâ devam ettiğine göre önlemlerin alınmadığı gözüküyor. Önlemleri neden almıyorsunuz? Sosyal gibi bir forum, moderatörlerin konuya cevap vermesine muhtaç mı? Forumda kayıtlı olan binlerce üye var ve onlar cevabı veriyor zaten. Ağırlıklı olarak moderatörlerin işi konulara cevap vermek mi yoksa forum üzerindeki denetimi sağlamak mı?

Üçüncü olarak da zaman zaman moderatörlerin yoğunluktan yakındığını görebiliyoruz. Madem, sitede bu kadar yoğun şekilde konu açılıyor ve rapor geliyorsa moderatörler neden yorum yazma yarışına giriyor? İşleri bu mu? Kendinizi bir üyenin yerine koyarak cevap vermenizi istiyorum. Durum böyleyken moderatörlerin yoğunluktan yakınması sizce de ironik değil mi?

Dördüncü olarak da şunu sormak istiyorum: Çoğu kez bu şekilde yapmadığını düşünüyorum şeklinde belirtiyorsunuz ancak zaman zaman yetkisini kötüye kullanan moderatörler de oluyor. Önerileri ve sorunları bu şekilde mi göz ardı etmeye çalışıyorsunuz?

Beşinci olarak da şunu belirtmek istiyorum: Buradaki herhangi bir kişinin menfaati, kesinlikle üyelerden üstün gelemez. Farkında olup olmadığınızı bilemiyorum ancak birkaç moderatör yüzünden üyeleri karşınıza alıyorsunuz. Birkaç kişi belirtse neyse deyip geçeceğim ancak bu sorun uzun bir süredir bazı üyeler tarafından da belirtiliyor ve konusu açılıyor. Kimsenin menfaatini lütfen üyelerden üstün tutmayın, bunu yapmayın.

Altıncı olarak da Sosyal gibi forumda moderatörün vereceği cevaba ihtiyaç duyulduğunu ve site denetiminin bir tık arka plana atıldığını görmüş oldum. Siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ancak ben böyle düşünüyorum. Bu soruna hâlâ önlem alınmıyorsa ya da alınmak istemiyorsa durum bunu gösteriyor ve bundan sonra cevaplayacağım konuda moderatör cevabı varsa şahsen konuyu cevaplamamayı düşünüyorum. Benim cevap vermemle ya da vermememle değişen bir şey olmayacak. Bunun farkındayım da tepkimi bu şekilde göstermek istiyorum.

Son olarak da hayatın bir acı gerçeğini burada da görmüş olduk. Nereye giderseniz gidin illaki güç zehirlenmesi ve onları savunan birileri olabiliyor. Denecek bir şey yok, bir kez daha güvenimiz kırılmış oldu. Sağlık olsun, iyi geceler. Buraya kadar okuyan varsa da teşekkür ediyorum.

Kimsenin moderatörlerle bir derdi yok, öncelikle bunu belirtmek istiyorum.
Emin olun son 3 yılda görmediğim kadar moderasyon hakkında konu veyahut mesaj gördüm. Kendi adınıza konuşmuşsunuz diyecektim, yazdıklarınızın hepsi yine moderasyon hakkında.

Konu onaylarken cevap buluyor dedigimiz durum bu:

Açıkça yazmış burada Moderator. Biz daha konuyu gormeden kendisi diger konulari bosverip o konunun cevabini bulma cabasina girmis, bu kisi hala bu isi yapiyor olabilir.
Cozumlerine bakinca ise yaptigi acikca ortada.
Cogunlukla 2. mesaji cozum.

Anlayamadığım şu, Sosyal olarak burası bir yuva değil. Üye olarak insanlar niye bu fikirlere giriyor bir türlü anlayamadım. Sorunun vardır, konu açarsın, çözülür. Sorun vardır, çözümü yazarsın, çözülür. Derdin vardır, onu da açıp paylaşıyorsun. Haberleri, piyasayı ve birçok şeyi takip ediyorsun. Sen üyesin. Üye olarak kalacaksın. Moderasyon hakkında gördüğüm hiçbir şeyin elle tutulur bir yanı yok. Bir moderatör denetimde diyelim, sorun hakkında bir konuyu onaylarken mutlak cevabı verip çözüm olarak işaretlemiş. Bundan bir üyeye ne, tam olarak onu anlamıyorum. Moderatör olmak istediniz de olamadınız mı, gizli denetimci misiniz arkadaşlar? Emre veya Mithat niye Yönetici sanıyorsunuz? Moderatörün yaptığı her şeyi kendileri de görüyor, kendileri de biliyor. Bu sefer de onlara "niye göz yumuyorsunuz" sorusu soruluyor. Öneri vb. şeylerde zaten üyelerin fikri alınıyor keza üyeler de bunları sunabiliyor. Bu yakınmaların bir benzeri de tekele gidip "abi bunu niye satıyorsun, abi şu niye yok, abi bu kötü şunu al" tarzı kaba bir tabirle vazifesiz bir şekilde konuşmak. Alırsın alacağını sonrasında çıkarsın.

@tristessehivernale sizin bu mantığınıza göre moderatörler kurallardan muaf olmalı. Böyle bir anlam çıkıyor. Ayrıca tekel örneğiniz de çok mantıksız örnek olmuş. Forumda üye olduğumuz için fikir, görüş, öneri, şikayet belirtmemeli miyiz? O zaman bu şekilde kural eklensin, biz de ona göre davranalım.

1- Sürekli şikayet ederek adam yerine konmak istiyorlar.
2- Çözüm kasmak istiyorlar ama moderatör daha önce gördüğünden cevaplayıp kendini çözüm işaretleyince yapamıyorlar. (Sanki çok çözüm yapana madalya takıyorlar gibi bu triplere girmeye gerek yok bence. Mod cevaplasa ne üye cevaplasa ne önemli olan sorunun çözülmesi.)

Bir de sürekli moderasyon hakkında şikayet konusu açılması beni de rahatsız etmeye başladı sonuçta bu adamlar para almadan gönüllü olarak yapıyor ve her türden insanla uğraşmak zorundalar. Her saniye konu açılıyor. Hepsinin yazım yanlışlarını düzelt, dolandırıcı ayıkla, trollü ayıkla kolay bir şey değil. Biraz empati yapın.

@PlatonikPrens cüzi bir miktarda ücret alıyorlar da alsınlar, hakları. Bir şey demiyorum da sadece moderatör menfaati üyelerden üstün tutulmasın. Bunu istiyoruz. @tristessehivernale'in üyesin, üye olarak kalacaksın şeklinde söylemi de aslında birçok şeyi açıklıyor. Üyelerin fikir, görüş ve önerileri önemsizdir şeklinde yorum çıkıyor.

Vallahi sevdim sizi he millet. Böyle örgütlenin işte. Bakalım istediğimizi alabilecek miyiz?

Yönetici "sorun çözüldüğü sürece sıkıntı yok" noktasından bakıyor. "İster moderatör çözsün ister üye, sadece çözülmesi önemli" diyor. Benim anladığım bu. Yanlışsa mesajlarımın üzerini çizebilirsiniz. Hatta moderatör daha hızlı çözeceği için belki site için daha iyidir, bilemiyorum. E o da haklı kendince ama artık üyelerce bir kamuoyu -üyeoyu mu demeliyiz belki de- oluşmuş. Üye, sorunu kendisi çözmek istiyor yahut moderatörlerin haksızca çözmesini istemiyor. Talep açık aslında: Moderatörler üyelere yolu açsın ve denetimine odaklansın.

Ha bir de benim raporları boş yere reddetmezseniz sevinirim. Destek bölümü bayağı yavaş çalışıyor, ayrıca sorunumu moderatörle de çözmek istiyorum şahsen.

Bu forumun moderatorlerinin carpiklik yaptigi tek konu bu da degil. Adamina gore muamele yapan ve kendini elestiren insanlari stalk eden, normalde ceza verilmeyecek mesajlara ceza yagdiran carpik moderatorler de mevcut. Vasat bir durum. Aldiginiz cezalara itiraz etme veya cevap verme hakki da tanimayarak siz bu carpikligi destekliyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…