@Emre C bey, bir üyeniz olarak birkaç soru sormak istiyorum. Umarım cevaplarsınız, cevabınızı merak ediyorum.
Kimsenin moderatörlerle bir derdi yok, öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Yorumlardan da anlaşılacağı üzere bazı moderatörlerin yetkilerini kötüye kullanılmasından yakınılıyor ve haklı olarak da üyeler çözüm arıyor ve tepkisini gösteriyor. Şimdi soruma geçecek olursak çözüm önerisi de sunduk ancak o alıntıyı göz ardı edip geçtiniz. Ayrıca üstte farklı bir üye tarafından da çözüm önerisi sunuldu. Bir moderatör konuyu onaylarken önce okuyor ve onay sürecinden önce konuyu okumuş oluyor. Doğal olarak da cevabını doğrudan verebiliyor. Moderatörler 2-3 dakika konuya geç cevap versin önerisi sunuldu ancak onda da tık yok. Moderatörlerin menfaatini üyelerden üstün mü tutuyorsunuz?
İkinci sorum olarak da bu sorun yeni değil, bunu zamanında birkaç kişi de belirtmişti ancak bu sorunun hâlâ devam ettiğine göre önlemlerin alınmadığı gözüküyor. Önlemleri neden almıyorsunuz? Sosyal gibi bir forum, moderatörlerin konuya cevap vermesine muhtaç mı? Forumda kayıtlı olan binlerce üye var ve onlar cevabı veriyor zaten. Ağırlıklı olarak moderatörlerin işi konulara cevap vermek mi yoksa forum üzerindeki denetimi sağlamak mı?
Üçüncü olarak da zaman zaman moderatörlerin yoğunluktan yakındığını görebiliyoruz. Madem, sitede bu kadar yoğun şekilde konu açılıyor ve rapor geliyorsa moderatörler neden yorum yazma yarışına giriyor? İşleri bu mu? Kendinizi bir üyenin yerine koyarak cevap vermenizi istiyorum. Durum böyleyken moderatörlerin yoğunluktan yakınması sizce de ironik değil mi?
Dördüncü olarak da şunu sormak istiyorum: Çoğu kez bu şekilde yapmadığını düşünüyorum şeklinde belirtiyorsunuz ancak zaman zaman yetkisini kötüye kullanan moderatörler de oluyor. Önerileri ve sorunları bu şekilde mi göz ardı etmeye çalışıyorsunuz?
Beşinci olarak da şunu belirtmek istiyorum: Buradaki herhangi bir kişinin menfaati, kesinlikle üyelerden üstün gelemez. Farkında olup olmadığınızı bilemiyorum ancak birkaç moderatör yüzünden üyeleri karşınıza alıyorsunuz. Birkaç kişi belirtse neyse deyip geçeceğim ancak bu sorun uzun bir süredir bazı üyeler tarafından da belirtiliyor ve konusu açılıyor. Kimsenin menfaatini lütfen üyelerden üstün tutmayın, bunu yapmayın.
Altıncı olarak da Sosyal gibi forumda moderatörün vereceği cevaba ihtiyaç duyulduğunu ve site denetiminin bir tık arka plana atıldığını görmüş oldum. Siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ancak ben böyle düşünüyorum. Bu soruna hâlâ önlem alınmıyorsa ya da alınmak istemiyorsa durum bunu gösteriyor ve bundan sonra cevaplayacağım konuda moderatör cevabı varsa şahsen konuyu cevaplamamayı düşünüyorum. Benim cevap vermemle ya da vermememle değişen bir şey olmayacak. Bunun farkındayım da tepkimi bu şekilde göstermek istiyorum.
Son olarak da hayatın bir acı gerçeğini burada da görmüş olduk. Nereye giderseniz gidin illaki güç zehirlenmesi ve onları savunan birileri olabiliyor. Denecek bir şey yok, bir kez daha güvenimiz kırılmış oldu. Sağlık olsun, iyi geceler. Buraya kadar okuyan varsa da teşekkür ediyorum.