Çözüldü Moderatör ayrıcalığı olmamalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef ki açılan her konuyu, moderatörlerin cevap yazdığı her konuyu kontrol edemeyiz, edemiyoruz. Destek sisteminden talep açıp gözlemlerinizi paylaşsaydınız dediğiniz gibi sürekli çözüm kasan moderatör varsa, gerekli uyarılar kendisine yapılırdı.
Bahsettigim donemde daha bilet sistemi yoktu, simdi o moderatorun profiline tekrar baktim da arada devam ediyormus. Yine ayni Bilet altindan size cevap verdim.

arada devam ediyormus.

@Emre C bey karar sizin, bir şey diyemem. Sadece düşünce ve fikirlerimi belirtiyorum ama sırf bazı moderatörler yetkisini kötüye kullanıyor diye üyelerde genel olarak böyle bir algı oluşmasın, oluşmamalı. Technopat Sosyal oldukça kaliteli forum, forumun adı kötülenmemeli. Moderatörün yaptığı hataları doğrudan foruma yıkarlar.

Her saat mi yoğun oluyor sevgili Arguviscaris? Geçmişte moderatörlük yapmış biri olarak çok iyi bilirsin.
Moderatorün görevi konu cevaplamak değil. Hele hele yetkisini sorulara cevap vermek için kötüye kullanmak hiç değil. Bunu da en iyi siz bilirsiniz sanıyordum ama önlem alınmamış.
Eğer ki yoğunsa sence moderatör konuya cevap yazmakla uğraşır mı?
Bilemiyorum gerçekten. Yapar mı yapar. 2-3 düzelt butonuna basar, eritiverir konuları.

ama önlem alınmamış.

Alınmadığını tekrardan görmüş olduk ve konuya cevap yazan moderatör ya da Sosyal Tayfı ise doğrudan güveniyordum. Açıkçası şu saatten sonra güvenmeyi düşünmüyorum, onlar bile çözüm peşindeyse biz kime güvenebiliriz ki? Koskoca Sosyal'in sanki moderatörlerin konuya cevap yazması muhtaç gibi davranılması da oldukça şaşırtıyor ve hayal kırıklığına uğratıyor.

Alınmadığını tekrardan görmüş olduk ve konuya cevap yazan moderatör ya da Sosyal Tayfı ise doğrudan güveniyordum. Açıkçası şu saatten sonra güvenmeyi düşünmüyorum, onlar bile çözüm peşindeyse biz kime güvenebiliriz ki?
Benim anam ağlıyordu açıkçası konu onaylamaktan. Bir de olabildiğince düzgün yollamaya çalışıyordum şahsen. Mümkün değil halbuki, ütopik bir ideal. O kadar konuyu düzgün yollaman mümkün değil 2 kişi ile. Şu an durum ne bilmiyorum.

Denetim biter bitmez de siteden çıkıyordum, illallah ettiriyor çünkü insana. Çözüm ile işimiz olmazdı diyemiyorum, üzerinden 3 sene geçmiş. Belki ben bile yetkimi kötüye kullanmisimdir. Ortam müsait çünkü.

@292469 insanlık hâli, herkesin hatası olabilir. Buna bir şey demiyoruz ancak verilen gücü, yetkiyi kötüye kullanmamak ve üyelerin de güvenini kırmamak gerekiyor. Yanlış mı düşünüyorum?

yetkisini sorulara cevap vermek için kötüye kullanmak hiç değil. Bunu da en iyi siz bilirsiniz sanıyordum ama önlem alınmamış.

çözüm peşindeyse
Şu an görev yapan hiçbir moderatörün çözüm kasmak için bunu yaptığını düşünmüyorum. Sorunları cevaplayıp konu sahibinin sorununu çözmek için cevaplıyordur. Sizin neden yalnızca kötüye kullanmak amacıyla yazıldığını düşünmenize anlam veremedim.

Amaçları çözüm kasmak değilse, neden 1 dakika içinde 3-4 satır cümle yazıp çözümü paylaşıyorlar? Konu açması ve raporlara bakması gerekirken bunu yapıyorsa ve savunuluyorsa, en azından konuyu açtıktan sonra yazması gerek ama direkt kopyala yapıştır cevap verilip çözüm kasılıyor bariz.

Evet aslında bahsettiğiniz arkadaşı ve birkaç moderatör arkadaşları bir süredir gözlemliyordum. Dediğiniz gibi bazı moderatör veya arkadaşlar hiç fark etmiyor konuda bahsedileni ciddi anlamda uzun süredir yapıyorlar. Konu sahibinin dediği gibi mesela konu sorusunu da atıyorum (B550M-K ile 5600 uyumlu?) Bunun gibi konulari sürekli onaylayıp veya onaylandıktan hemen 3-5 saniye sonra (Evet, uyumlu) yazıp birkaç dakika sonra kendine çözüm veriyor. Bunu dediğim oldukça yapıyor/yapıyorlar. Bir de garibime giden nokta şu. “Konu sahininin dönüş yapmadığı konulara çözüm vermiyoruz” deniliyor genel olarak. Çoğu moderatörler konu fark etmeksizin konu sahibini beklemeden çözüm verip geçiyor. Konu sahibini beklemeden bana veya genel olarak çözümler elbette veriliyor, (Genel olarak üstte bahsettiğim basit çözüm oldukça veriliyor.) Bunu uzun zamandır yazmak istiyordum, bu zamana nasip oldu. Baktığımda günde 3-4-4 gibi çözümler alıyorlar. Ve dediğim gibi basit ve “konu sahibinin dönüşü olmadan çözüm” veriyorlar. Ve günde sadece belli bir saat aktif olup, o saatte çözüm alabileceği konuya yazıp çıkıyor sanırsam 😃 ve konu sahibinin belirttiği gibi “yanlış bilgi” verip çözüm alıyorsa saçmalık.

Son düzenleme:
Amaçları çözüm kasmak değilse, neden 1 dakika içinde 3-4 satır cümle yazıp çözümü paylaşıyorlar? Konu açması ve raporlara bakması gerekirken bunu yapıyorsa ve savunuluyorsa, en azından konuyu açtıktan sonra yazması gerek ama direkt kopyala yapıştır cevap verilip çözüm kasılıyor bariz.

Sizin neden yalnızca kötüye kullanmak amacıyla yazıldığını düşünmenize anlam veremedim.

Bu arkadaş duygularıma tercüman olmuş, moderatörlerin işi siteye bakmak değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı