Moderatör sorunları serisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Akıl hastası" tanımı asıl etmen burada.
Onu kıstas almadım. Bu benzetme uyarıyı hak ediyor sevgili moderatörüm. Saygılar.

Ancak cahile uyarı verme konusunda ekip bir toplanıp konuşmalı. Bilgisiz deyince de uyarı alınmalı o zaman, çünkü TDK'ya göre aynı anlama geliyor.

Bence cahil değil de bilgisiz demeliyiz. Cahil demek bence köre kör demek gibi. Oysa görme engelli diyoruz. Bilgisiz desek daha doğru olur bence.

Cahil kelimesi, aşağılama anlamıyla da kullanılabilen bir kelimedir. Tartışma esnasında cahil yerine bilgisiz demek tercih edilebilir.

Dediğim gibi, bu konuda temel derdimiz alınan uyarı. Cahil kelimesiyle alakalı sorun olduğunu düşünüyorsanız, konu açıp görüşlerinizi bildirebilirsiniz. :)

Birine övgü solu sözler yazsan, o kişi rahatsız oluyorsa raporlar ve moderatörler işlem yapar. Hakaretin boyutunu tartışmanıza gerek yok direk şahısa yazmamak lazım bu tür platformlarda.

Cahil, sözlük anlamında sadece bilgisiz olarak görünse de, halk arasındaki kullanımında daha ağır bir anlamı vardır, benim görüşüm bu yönde.

Bana göre cahil tanımı, bilgisizin yanında, bilgiye de kapalı ve öğrenmeye direten kişi demektir. Sadece bir mesele üzerinden bu kelimeyi kullanmak ağır olur bana göre. Bu benim görüşüm.

Evet, cahil ile bilgisiz demek arasında ince bir çizgi var, bunu herkes anlayabilir. Ancak kişi bir şeye körü körüne bağlandıysa, duyduklarını yorumlayamıyorsa, akıl süzgecinden geçiremiyorsa ve yeni bilgilere açık olamıyorsa ben ona cahil demekte bir kusur bulmam.

Ufak bir yanlış bilgiden, yanlış anlaşılmadan cahil demek için olgunlaşmamak gerekiyor zaten, bu konuda anlaşalım.

İlber Ortaylı Hocanın da dediği gibi, cahil cahildir. Kasmayın bu kadar. :)

Oturduğum eve yakın bir sokakta bulunan başka bir evin kapısında yazan yazı: (güzel tamlama oldu :))
1594054220700.png

Belediye bu yazının üstünü beyaza boyayarak sildirdi. Yapımda emeği geçen herkesi cahil olarak tanımlayabilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı