Moderatörlerin soruyu düzenlerken içeriği değiştirmesi

Daha fazla  
Yaklaşık 5 senedir Technopat kullanıcısıyım. Aşırı aktif değilim fakat bu sorunu onlarca defa yaşadım. Yakın zamanda da sorduğum bir soruda yazım kurallarında hata olmamasına rağmen düzenlendiğini ve sormak istediğimden bambaşka yere çekildiğini gördüm. Bu sorunu siz de yaşıyor musunuz? Veya moderatörler cümlelerin anlamını değiştirmeden sadece yazım ve imlayı değiştirse olmuyor mu?

Herkesin kendi fikri. Fakat burası milyonlarca görüntülenme alan forumlardan biri, yani moderasyonun elinden geçen de oldukça fazlasıyla konu var.

Burada açılan konuların başlıkları üç aşağı beş yukarı aynı. O kadar yoğunlukta da mevcut konu içeriğinden bizim elverişli bir başlık çıkarmamız gerekiyor. 35 bin TL'ye RTX 4060 sistem toplamak isteyen birisi başlığa sadece "4060" yazarsa bizim de yapacağımız bir şey olmuyor.

Sizin başlığınız öyle demiyorum ama demek istediğim, istediğinize göre buradaki başlıkların standartlarına uygun başlık oluşturursanız kimse problem yaşamaz.

Biz de üyelerin konularını değiştirmek istemiyoruz, öyle bir amacımız yok. Ama demek ki anlamamışız ve bir şey koymak zorunda olduğumuzdan ve elverişli bir başlık koymak zorunda olduğumuzdan o an öyle koymuşuz.

Bizi de kendi yerinize koyarsanız anlarsınız, üstünde hiç değişiklik yapmadan onayladığımız konular hoşumuza gidiyor, bizim için de kolay oluyor. Onaylayıp geçiyoruz. Kendimize onca yoğunlukta iş çıkarmak hoşumuza gitmez tabi ki.

Herkesin kendi fikri. Fakat burası milyonlarca görüntülenme alan forumlardan biri, yani moderasyonun elinden geçen de oldukça fazlasıyla konu var.

Burada açılan konuların başlıkları üç aşağı beş yukarı aynı. O kadar yoğunlukta da mevcut konu içeriğinden bizim elverişli bir başlık çıkarmamız gerekiyor. 35 bin TL'ye RTX 4060 sistem toplamak isteyen birisi başlığa sadece "4060" yazarsa bizim de yapacağımız bir şey olmuyor.

Sizin bastığınız öyle demiyorum ama demek istediğim, istediğinize göre buradaki başlıkların standartlarına uygun başlık oluşturursanız kimse problem yaşamaz.

Biz de üyelerin konularını değiştirmek istemiyoruz, öyle bir amacımız yok. Ama demek ki anlamamışız ve bir şey koymak zorunda olduğumuzdan ve elverişli bir başlık koymak zorunda olduğumuzdan o an öyle koymuşuz.

Bizi de kendi yerinize koyarsanız anlarsınız, üstünde hiç değişiklik yapmadan onayladığımız konular hoşumuza gidiyor, bizim için de kolay oluyor. Onaylayıp geçiyoruz. Kendimize onca yoğunlukta iş çıkarmak hoşumuza gitmez tabii ki.

Hocam konuda elimden geldiğince muhalefet bir dilde olmadığımı göstermeye çalıştım. Zaten dediğiniz gibi moderatörlerin elinden binlerce konu geçiyor. Evet sizin dediğinizi şimdi daha iyi anladım. Amacım bu bahsettiğim sorun hakkında serzeniş değil de bilgi alıp çözüm üretmekti. Sonuçta benim 5 senedir kullanmaktan hoşnut olduğum bir forum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yok ben de o niyetle yazmadım zaten. İnsanlar moderatör olmadıkça moderatör gözünden bakamayabiliyor. Üye gözünden çok basit görünen bir şey moderasyon kısmında farklı işleyebiliyor. Her şeyi anlatamayacağımız gibi elimizden geldiğince de kendimizi üyelere açıklamaya çalışıyoruz.

Yok ben de o niyetle yazmadım zaten. İnsanlar moderatör olmadıkça moderatör gözünden bakamayabiliyor. Üye gözünden çok basit görünen bir şey moderasyon kısmında farklı işleyebiliyor. Her şeyi anlatamayacağımız gibi elimizden geldiğince de kendimizi üyelere açıklamaya çalışıyoruz.

Haklısınız bir dahakine moderatörlerin gözünden bakarak konuşmam daha sağlıklı olur.

Mümkünse imlası düzgün olan yazılar ve konu başlıkları değiştirilmesin. 1 saat zaman ayırıp ifadeleri özenle seçerek ve imlaya da dikkat ederek hazırladığım konu içeriği ve başlığı "Shift + F3" yöntemiyle sözde düzeltmek adına baştan savma bir şekilde müdahale edilerek bozuluyor. Büyük harfle başlaması gereken kelimeler küçük harfle başlıyor. Nizami görünmesi için paylaştığım video öncesinde ve paragraflar arasında bıraktığım boşluklar kaldırılıyor. Niye illa değişiklik yapmak için düzgün olan bir şey bozulur ki? Anlam veremiyorum. Bir defa başıma geldi ama epey sinir bozucuydu, ayrıca verilen emeğe de saygısızlıktır. Yapmayın şunu...

Bir de en son bizim yazmış olduğumuz bir konuyu gündeme getirmek istediğimiz zaman neden yeni bir mesaj eklenmiyor da son mesajımıza edit olarak ekleniyor. Aradan 5-6 gün geçmiş bir konuya ikinci bir mesaj attığımız zaman spam yapmış olmayız ki. Bir iki günlük kota koyulsa ve o kota kadar zaman geçtikten sonra yazılmış olan yazı yeni mesaj olarak görünse, böylece konuyu gündeme getirebilsek daha anlamlı olur diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı