Modlar vs üyeler

Bazı üyeler Discord veya diğer platformlar ile buraya organize giriyor bu gözler çözüm kasma ve insanlara eksi atma kartelleri gördü.
Fazlasini da gordum ben, sadece susuyorum. Susmakta da iyi ediyorum, yoksa forumun huzuru kalmayacaktir.

Ücretli olmasa ve 18 yaş üstü olup 88 uyarı sahibi olmasaydım moderatörlük için bir başvuru yapardım ama iş bizden geçmiş.
Bu kriterler esnetilebiliyor, eger vakit ayirabileceksen ve dogru yapabilecegini dusunuyorsan basvurabilirsin.
 
@KeyN_N Neyse, en fazla zaten bu kirliliğe bir hafya en iyi bir ay dayanırsınız sonra gelip "Moderasyon göreve" demeyin yoksa bir atasözü vardır: "Tükürdüğünü yalamak".

@Ted Kaczynski bana çözüm satmayı önerdiler ciddiyim.

Bana esnetmezler yani başvursam işimiz var kardeş git işine bak derler ya da spama düşerim. :D
 
Şu an forum resmen taksimde baklava sırasındaki kargaşaya dönmüş, bazı modlar işi kişiselleştiriyor evet, işin içine girmediğiniz sürece dışarıdan şöyle gözükür "işini yapsın geçsin" ama o işler ne yazık ki öyle olmuyor.

Örnek vereyim;

"Sistemim kasıyor"

"Sistemim neden kasıyor"

Soru tam olarak böyle, bilmem neden kasıyor? İşlemcini bilmeyecek kadar cahil isen burada işin ne? Bana kalırsa tuzak sorular olmalı, işlemci performansı arttırma adı altında "kesşn MSConfig giriyorsun işlemci tikini açıyorsun işlemcin 75 çekirdek oluyor" diyenler direkt şekilde banlanmalı çünkü gereksizler, bir sonraki tuzak soru ise şöyle olmalı;

"Ekran kartı önerisi"

"Bütçem 2000 TL ekran kartı öneriniz var mı?"

Gelen cevap ise şu "20k daha ekle RTX al" uyarı yiyebilirim en ufak pişman olmayacağım ama bunu söyleyen adam aptaldır, beyin yoksunudur, şu tür tavsiye konularında ütopik bütçe arttırmayı bekleyenler de banlansın, forumda inanılmaz bir bilgi kirliliği ve konuyu kişiselleştiren mahalle kekoları var, 30 yaşına gelmiş forumda takılıp beni 12 yaşında zannedip yaşımı küçik gösterip beni gömmeye çalışan adam gördüm ben, BIOS pilini çıkar 1 saat bekle diyende.

Modlardan ziyade önce üyelerin kendisine bakması gerekiyor, konu açıp detaysız bırakmak, saçma sapan konu açmak, aşırı şekilde komik olmayan konular açmak (komşum yüzüme atladı vs), özellikle şu milliyetçi tipler hızlı şekilde buradan alınıp ülkü ocağı çöplüğüne bırakılması gerekiyor, yani sonuç olarak önce modlar şöyle kötü böyle kötü demektense üyelere bakmak gerekiyor, 1 hafta da günde 50 tane troll konu ya da rezalet yazılım yanlışı olan konuya denk geldiğiniz zaman siniriniz normal seviyede kalmıyor.
Aşırı haklısınız hocam. Bende zamanında sokakta ne satabilirim diye bir konu açmıştım. Birçok kişi mendil, pahalı mendil, bozuk para sat gibi saçma şeyler söylemiş bunların banlanması lazım. Özellikle şu mahalle kekolarının.
 
@Ted Kaczynski Hocam yalan diyorsam siz ispatlıyın hatta buraya bile Discord ekran görüntüleri attılar konusu bile var.

Adamlar işin ticaretini yapıyor 3-5 hesap ve VPN ile yedek hesapları olanı gördüm çoğu kodese gitmiştir ama neyse. 300 çözüm 30 TL demişlerdi doğru hatırlıyorsam.

Sınavlardan sonra belki şansımı denerim ama ümidim yok desem doğrudur.
 
Hocam yalan diyorsam siz ispatlıyın hatta buraya bile Discord ekran görüntüleri attılar konusu bile var.
Merak etmeyin, bu tarz islerin moderasyonun haberi vardir. Az bucuk bu tarz seyleri gozlerimle gordum. Moderasyon bunlarin onlemini almaya calisiyor, birkac kez gordum. :)

Ben moderatorlere ispatlamistim zamaninda birkac ekran goruntusu ile.
Adamlar işin ticaretini yapıyor 3-5 hesap ve VPN ile yedek hesapları olanı gördüm çoğu kodese gitmiştir ama neyse.
Yapmislardir, tahmin edebiliyorum.
 
Merak etmeyin, bu tarz islerin moderasyonun haberi vardir. Az bucuk bu tarz seyleri gozlerimle gordum. Moderasyon bunlarin onlemini almaya calisiyor, birkac kez gordum. :)

Ben moderatorlere ispatlamistim zamaninda birkac ekran goruntusu ile.

Yapmislardir, tahmin edebiliyorum.

Arsızlık ve istismar yani.
Ben pek çok insanın sorununu çözmüşümdür ama çözüm almamamışımdır ama böyle illegal bir yola sapmakta nedir?
 

Geri
Yukarı