Modlu Minecraft anlık FPS düşüşleri

Burakm2709

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
Inter core i7
Dostlar modlu bir şekilde Minecraft Java oynamak istedim ama sorunumu örneklemek gerekirse, mesela sistemim iyi olduğundan normalde 200 FPS alırken yürüyorum ve bir alığına 9 FPS olup tekrar 200 FPS oluyor ve bu o kadar anlık oluyor. Ki bende sadece o büyük anlık değişim donma olarak gözüküyor.

Bende de öyle çözümü varsa iyi olur.

Hocam java hep optimizasyon sorunu olan bir sistem, bazı modlar bu optimizasyonu düzeltebiliyor ama tam bilmiyorum.

Oyuna verdiğiniz max ram az olabilir daha doğrusu modlar çok fazla ram yiyor olabilir Minecraft standart olarak 2 GB ram kullanabilecek şekilde ayarlanmış bu miktar modlar yüzünden az geliyor olabilir

Oyuna verdiğiniz max ram az olabilir daha doğrusu modlar çok fazla ram yiyor olabilir Minecraft standart olarak 2 GB ram kullanabilecek şekilde ayarlanmış bu miktar modlar yüzünden az geliyor olabilir
Ram'den kaynaklı olduğunu sanmıyorum 16 GB ram veriyorum sadece distant horizons ve optifine kurulu

Hangi modlar var? Bazı modlar çakışıyor veya modlardan biri sıkıntılı olabilir.
Kurulu değilse Sodium kurmayı deneyebilirsiniz.
Hocam deneme amaçlı sadece distant horizons ve optifine kurdum, ondan önce asıl mod paketimi kullanıyordum sorunu anlamak için birkaç moda indirdim aynı sonucu veriyor.

Hocam deneme amaçlı sadece distant horizons ve optifine kurdum, ondan önce asıl mod paketimi kullanıyordum sorunu anlamak için birkaç moda indirdim aynı sonucu veriyor.
Optifine yerine Sodium kurmayı deneyebilir misiniz? Ekran kartınız Nvidia'nın 16xx serisi ve daha yeni bir kart ise Distant Horizons yerine Nvidium deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…