Çözüldü Modlu Minecraft sunucusu bot saldırısı alabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Selamlar. Bilgisayarımda Minecraft modlu Fabric sunucu kurup arkadaşlarımla oynayacağım fakat muhtemel bir bot veya DDoS saldırısından kaçınabilmek için herhangi bir antibot modu araştırdım ancak bulamadım. Whitelist ve enforce-whitelist zaten açık olacak fakat yine de içim pek rahat değil. Aklımdan şu da geçiyor fakat doğru mu bilmiyorum. Eğer doğru değilse beni aydınlatırsanız sevinirim. Düşüncem şu; normalde modlu sunucuya modları eksik olan kimse giremiyordu fakat bu bot saldırılarını durdurur mu? Eğer durdurmaz ise önerileriniz var mı? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Çözüm

Sağ olun sizde hayırlı sahurlar, botlar sunucuya giremiyor ise saldırı bir işe yaramaz haberin olsun.
Bildiğim kadarıyla sadece sunucuyu açtığınız porta bir saldırı yapabilirler whitelist açın hiçbir sorun olmayacaktır modlu yaparsan zaten hiç giremiyorlar diye biliyorum.

Bildiğim kadarıyla sadece sunucuyu açtığınız porta bir saldırı yapabilirler whitelist açın hiçbir sorun olmayacaktır modlu yaparsan zaten hiç giremiyorlar diye biliyorum.
Bundan önce bir sunucumuz vardı o modsuzdu ve whitelist açıktı ama saldırı yedik. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Bundan önce bir sunucumuz vardı o modsuzdu ve whitelist açıktı ama saldırı yedik. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Whitelist açık olduğuna emin misiniz giriş istekleri sunucuyu etkilememesi lazım hepsi başarırız olması lazım saldırıyı her türlü yersin ama önemli olan sunucu saldırıda lag yapıyor mu ona bak bir de IP değiştir herkes bilmesin arkadaşlarından biri atmıyorsa tabii ki.

Yok ya arkadaşlarımın öyle fesat düşünceleri yok. Olamaz da zaten whitelist açıktı ama ilk önce IP tarayan bir bot sunucuma katılmıştı 4 gün öncesinden. Ondan dolayı sanırım giriş yapabildiler. Her neyse. Port değişikliği yapmaya çalışacağım. Umarım işe yarar. Hayırlı sahurlar dilerim bu arada.

Sağ olun sizde hayırlı sahurlar, botlar sunucuya giremiyor ise saldırı bir işe yaramaz haberin olsun.

Çözüm

Hakikaten şimdi bir düşününce mantıklı geldi. Girmeye çalıştıkları IP de whitelist içinde olmadığı için sürekli sunucudan atılacaklardır. Tamamdır. Çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…