Modlu Skyrim'de karakter hareket etmiyor

Pandora daha güncel sanırım bu sene çıkmıştı Nemesis daha eski denemediğim için Pandora'yı kullanın diyemeyeceğim ancak Nemesis oldukça başarılı.

Bu arada bazen modlar kontrolleri kilitleyebiliyor çok nadiren olsa bile olabilir, komut satırına "enableplayercontrols" yazıp dener misiniz?
Combat modlarını bir kontrol et ayrıca sana önerim fnıs kullanma pandora kullanmanı tavsiye ederim fnıs bayağı eskidi ve sorunlu pandora daha rahat ve daha hızlı sorunsuz belki pandora sorunu çözebilir

hocam pandorayı kurdum ve tk dodge se modu kurdum ama pandorada gözükmüyor
1748737910417.png

İyi de anlattığın doğru değil. Oyunda sen idam tahtasına hiç gitmiyorsun ki. İmperyaller en son kızıl saçlı stormcloak askerini infaz ettikten sonra alduin (ejderha) geliyor sarsıntı falan oluyor ya o esnada kaçıyorsun ralof ile. Sen hiç idama gitmiyorsun ama yanda bekliyorsun sadece.

Alternate start kurmak yerine sorunun direkt çözümüne gitmeni öneririm. Bu Bug'ı hatırlıyorum ben oynadığım zamanlarda. Modların sıralamasıyla alakalı ya da onun gibi bir şey. Ya da belki de çok lüzumsuz çok küçük çaplı modlar doldurmuşsun listeye.

Genel kural büyük boyutlu modları yukarıları taşı en küçüklerini en sona diz.

Çözülmeyecek bir şey değil. Unofficial patch diye bir şey vardı bu zaten olmalı genel bugları düzelten kaliteli bir mod.

Önce en büyükleri seçip oyunu başlat belki de sorun o küçük modlardan geliyordur yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi de anlattığın doğru değil. Oyunda sen idam tahtasına hiç gitmiyorsun ki. İmperyaller en son kızıl saçlı stormcloak askerini infaz ettikten sonra alduin (ejderha) geliyor sarsıntı falan oluyor ya o esnada kaçıyorsun ralof ile. Sen hiç idama gitmiyorsun ama yanda bekliyorsun sadece.
Yanlış, gidiyoruz ama son saniye Alduin saldırıyor ve kurtuluyoruz.

FNIS yerine Nemesis kullanmanı öneririm. Lakin oyuna entegre edeceğin zaman hata veriyorsa bilgisayar dilini İngilizce yapman lazım. HDT-SMP için zaten Nemesis kullanman gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Animasyon ve kamera modlarını teker teker kapatarak denemeni öneririm.

Alternate start kurmak yerine sorunun direkt çözümüne gitmeni öneririm. Bu Bug'ı hatırlıyorum ben oynadığım zamanlarda. Modların sıralamasıyla alakalı ya da onun gibi bir şey. Ya da belki de çok lüzumsuz çok küçük çaplı modlar doldurmuşsun listeye.

Çözülmeyecek bir şey değil. Unofficial patch diye bir şey vardı bu zaten olmalı genel bugları düzelten kaliteli bir mod.

Önce en büyükleri seçip oyunu başlat belki de sorun o küçük modlardan geliyordur yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

gidiyoruz işte videoda

Daha önce Pandora kullanmadım. Açıkçası Nemesis oldukça kullanışlı.

Oyuna girmiş olmanız iyiye işaret. Bu modların içerisinde Vortex dışından yüklediğiniz modlara dikkat edin.

Eğer giriş kısmının değişmesi sizin için sorun teşkil etmiyorsa bence de Alternate Start kullanın. Softlock yaşıyorsunuz sanırsam. Belki internette konsol komutu vs vardır böyle durumlar için.

Hala Skyrim oynayan görmek güzel. Özlemişim.
@bekolacim https://chatgpt.com/share/683ba7bc-fb58-8009-aebd-ba918db3a37b
En temizi animasyon modlarını komple kapat dene. Sonra teker teker yükleyerek dene.
Doğrudur animasyon modları da bir şeyi bozuyordu bu oyunda.
Kullandığın programa bağlı olarak çakışmaları onarman gerekebiliyor benim oynadğım zamanda nexus Manager vardı.

Başka animasyon modu dene.
Skse falan kurulu olsun bu arada o tarz yardımcı şeyler olsun skse ile çalıştır sonra oyunu nebileyim.

Çok mod kurmak hile yapmakla eşdeğerdir felsefeyi değiştir bence oyunun var olan zorluğunu senin avantajına çeviren modları kullanma. Daha çok oyunda eksik ya da hatalı bulduğun yanları mod ile düzeltme yoluna git. Mesela animasyonlardan mı haz etmedin değiştir ama canavarlarla savaşırken sana çok katkı verecek düzeltmelerden kaçın zaten bırak zor olsun oyun başlarda zorluğu legendary aç hem çabuk level alırsın. Sonradan yemiyor tabii ki canavarlar kuvvetlenmeye başlıyor düşürüyorsun yavaş yavaş zorluğu 😄

hocam pandorayı kurdum ve tk dodge se modu kurdum ama pandorada gözükmüyorEki Görüntüle 2503073
SKSE ile oyuna giriyorsun diye düşünüyorum buna değinmeyeceğim FNIS ve Nemesis'i de denedin, sorun çözülmedi bundan sonra bu adımları yapabilirsin. Önce Vortex’ta “File Conflicts” sekmesine bir göz atın ve varsa çakışmaları düzeltmeye çalışın, animasyon modlarınızın diğer modlardan sonra yüklendiğinden emin olun LOOT’u kullanarak yükleme sırasını otomatik düzenleyebilirsiniz, ama yine de elle kontrol edip animasyon dosyalarını ezdiğinden şüphelendiğiniz modlara dikkat edin. Sonra, Simply Better Movement Speeds ya da TK Dodge SE gibi animasyon veya hareketle ilgili modları bir süreliğine devre dışı bırakın; her birini tek tek kapatıp oyunu test ederek sorunun hangi moddan kaynaklandığını bulmaya çalışın eğer bir mod sorun çıkarıyorsa, ya alternatif bir mod bulmayı deneyin ya da ayarlarını değiştirin. Bunlar işe yaramazsa, “Alternate Start - Live Another Life” modunu indirip kurmayı düşünün; Nexus Mods’tan kolayca bulabilirsiniz, yeni bir oyun başlattığınızda Mara heykelinden farklı bir başlangıç seçip o sinir bozucu giriş sahnesini tamamen atlayabilirsiniz hem bu mod çoğu modla sorunsuz çalışır hem de çok popülerdir.

Skyrim'in çökme ihtimali yüksek görünüyor, bazen böyle şeyler olabiliyor. Ben de bir keresinde Vivid Weathers kurdum, ekran piksel çorbasına döndü. Sorunun kaynağını bulana kadar tüm modları tek tek kapatıp oyunu tekrar tekrar başlattım, epey uğraştırdı.

Senin de benzer bir yola gitmen gerekebilir: Ya modları tek tek devre dışı bırakıp sorunu yaratanı bulana kadar uğraş (bu zaman alabilir) ya da tavsiyem sıfırdan modlamaya başlaman daha iyi olabilir.

Aşağıya bırakmış olduğum Mod Rehberini çok severim Marchisio'nun hazırladığı bir mod rehberi kendisine saygılarımı sunuyorum gerçekten çok detaylı bir rehber ve bir haritası yapmış;

Hocam pandorayı kurdum ve tk dodge SE modu kurdum ama pandorada gözükmüyorEki Görüntüle 2503073

Gözükmemesi normal bende de öyleydi ancak bende çalışıyordu. Nemesis yerine pandora kullan dememin nedeni nemesis te çökme sorunları vardı ayırca sürekli fix işaretleme işleri var pandorada öyle bir durum yok direk hepsini işaretle yükle. Ayrıca nemesis pandoraya göre çok kısıtlı.

Unoffical patch kurduktan sonra oyunun belli bir yerinden sonra TR yama iyice kafayı yiyor eşyaların ve diyolagların yarısı İngilizce yarısı Türkçe oluyor. Eğer oyunu anlayabilecek kadar İngilizceye sahip değilseniz bence unoffical patch kurmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı