Modlu Windows 10-11 önerisi

LykerS

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD
Ekran kartı
Nvidia Geforce 920MX
İşlemci
Intel i5 7200u
En başta gelip modlu Windows kullanmayın virüslüdür gibi mesajla gelmeyin. Şu anda ReviOS'un Windows 11 sürümünü kullanıyorum Ghost Spectre'nin Windows 10'unu denedim ama güzel gelmediği için sildim şimdilik ReviOS kullanıyorum önerebildiğiniz Windows 11 sürümü var mı ya da gidip kendim NTLite ile modlasam ReviOS kadar etkisi olur mu bir sıkıntı yaşar mıyım onu sormak istiyorumç oynadığım (labtopda bulundurduğum) oyunlar: CS:GO (2),Fortnite, LoL, Valorant, Rocket League, GTA 5

20H2 olanı yükle.

Hocam aynı özellikli bilgisayar vardı bende de çok fazla denemiştim ne yapacağına göre değişir Valorant içinse ReviOS en fazla FPS veren Fortnite içinse RekOS en iyisi ama yavaşlıyorlardı bir süre sonra bende atlas OS kullanıyordum gayet güzeldi.

20H2 olanı yükle.
peki 22H2 olanı yüklesem ne olur? çok fark varmı güncel sürüm olsun sıkıntı olmasın istiyorum

Peki 22H2 olanı yüklesem ne olur? Çok fark var mı güncel sürüm olsun sıkıntı olmasın istiyorum.

Pek stabil ve performanslı çalışmıyor. Denedim ben.

Hocam aynı özellikli bilgisayar vardı bende de çok fazla denemiştim ne yapacağına göre değişir Valorant içinse ReviOS en fazla FPS veren Fortnite içinse RekOS en iyisi ama yavaşlıyorlardı bir süre sonra bende atlas OS kullanıyordum gayet güzeldi.
evet ama bende her oyun bulunsun istiyorum sırf fortniteda iyi almak için valo oynayamamakta kötü olur işte illaki bi gün oynayasın geldimi oynayamıyorsun

Kinghaze'nin Windows 10 performans 1909 sürümünü öneririm.
kullanılır ama windows sürümü düşük oluyor faceit oynamak istediğin zmn oynayamıyon sıkıntı olur yakında onunda desteği kesilir valoda fln vs.

evet ama bende her oyun bulunsun istiyorum sırf fortniteda iyi almak için valo oynayamamakta kötü olur işte illaki bi gün oynayasın geldimi oynayamıyorsun

kullanılır ama windows sürümü düşük oluyor faceit oynamak istediğin zmn oynayamıyon sıkıntı olur yakında onunda desteği kesilir valoda fln vs.
Ama onun 22h2 sürmüde var.

Evet ama bende her oyun bulunsun istiyorum sırf Fortnite'da iyi almak için Valorant oynayamamakta kötü olur işte illaki bir gün oynayasın geldimi oynayamıyorsun.

Hocam siz dediğimi yanlış anlamışsınız ben performans olarak dedim mesela Valorant önemliyse RekOS en fazla FPS vereni Fortnite önemliyse RekOS en fazla FPS vereni modlayanlar oyunlara öncelik veriyor bazen mesela RekOS Fortnite'da en fazla vereni ama Valorant'ta en fazla veren değil çünkü modlayan kişi fortnitea göre modlamış sorun çıkmayacak her şeyi silmiş.

ULTIMATE CUSTOM WINDOWS SHOWDOWN!
Windows 10 vs gg OS vs Atlas OS vs Revi OS: Battle of Custom Windows 10 for Gaming | 10+ Game Tests!

Bu iki videoda da ihtiyacınız olabilecek ya da olan düzenlenmiş ISO'ları görebilirsiniz. Fakat bugüne kadar AtlasOS, ReviOS, RekOS, KernelOS, ggOS, FoxOS, Ghost Spectre hem güncel hem güncel olmayan hallederini denedim, uzun süreler kullandım hepsini. Bana artık daralma geldi, bunalma geldi, afakanlar basıyor. Hepsinin birbirinden fazla eksi/fazlası ve anlamlandırılamayan, çözümlenemeyen noktaları bulunuyor.

Birisi her şeyi çok iyi yapmıyor ama bir şeyleri çok iyi yapıyor gibi durumlar var ve tam tersi durumlarda var. Tabii bu hem donanıma göre hem sürüme göre değişebilecek şeyler o yüzden parmak "bu ISO çok iyi!" demek çok yanlış geliyor.

Güvenlik gibi konuları ben çöpe atalı çok oldu zaten o yüzden güvenlik noktasında sıkıntınız varsa baştan hiç girişmeyin, girişip AV yükleyecekseniz yine performans kaybınız olabileceğini unutmayın.

Spesifik olarak şu oyunu çalıştırsın gibi durumları ise güncelleme notlarında Supported/Unsupported olarak yayınlıyorlar onlara bakıp yukarıda saydığım OS'lardan birini seçmek daha mantıklı olacaktır. Tabii bunu seçtikten sonra bu sefer işin içine geçikme, FPS, arka planda çalışan işlem sayısı, kullanılan kaynak gibi daha ayrıntılı noktalara bakmanız gerekecek, sonrasında eğer ISO içerisinde düzenleyen kişi ince ayar için bir şeyler paylaştıysa birde onları deneme yanılma yapmanız gerekecek çünkü default gelen ayarlar yine size iyi gelmeyebiliyor. Bunları yaptıktan sonra ekran kartı sürücünüzün çok eski olmayan ama güncelde olmayan geçikmesi, kullanımı daha optimize olan bir sürümünü bulup tüm bunların hepsiyle denemeniz gerekiyor. İşin aslı bu "custom windows, custom iso, custom bilmem ney" başlı başına bir çukur tüm bunlara günler, saatler harcamış biri olarak diyorum ki "patates bilgisayar dışında ne yaparsan yap istediğini tam anlamıyla elde edemiyorsun" çünkü çok seçenek, çok ayrıntı aynı zamanda çok bilgi ve araştırma getiriyor, istiyor. Tüm bunları severek yapmadığın sürece işin aslı çok yorulursun, kafana çok takarsın.

Bana göre NTLite, MSMG Toolkit, WinISO gibi programlar ile kendi Windows ISO'nuzu düzenleyebilir, bu konuyu hobi edinebilirsiniz. Yapması basit gözüken kaynaklar var fakat kaynaktan izleyip yaptığınız aldığınız "performans" orijinali ile aynı olabilir çünkü debloat yapıyormuş gibi bir durum oluşuyor ama regedit, servisler gibi birçok düzenlenebilir ayrıntıyı atlayıp yapıyorsun o yüzden "custom iso" adı altındakilerin performansına 0'dan ulaşmak zaman alacaktır. Ha ama öyle "yapılamaz!" bir durum değil 1 hafta makale okuyup, deneyip test edip sonuç alabilirsiniz.

Şimdi gelelim benim önerime,

Windows 10 & 11 TURBO Optimization

FR33THY rumuzlu bir abimiz var piyasada hem açık kaynak usulü, hem paket olarak satış yaptığı performans üzerine ve daha iyi bir kullanım sunan Windowslar üzerinde çalışıyor. Yukarıda attığım video da ise kendi düzenlemiş olduğu bir config dosyası var oldukça basit ve videoda anlatıyor nasıl ilerleyeceğinizi. Herhangi bir ekstra 3. parti uygulama yok, bilmediğiniz bir şeyi yükleme/silme işlemi yok hepsini görüntüleyebiliyorsunuz dosya içerisinde.

Bunu denemenizi öneririm, internet üzerinde ufak işe yarayan regedit ayarları, Defender kapatma ve bahsettiğim gibi ekran kartı sürücünüzün stabil ve performanslı olan bir sürümünü bulmak ve işlemci üzerinde çalışan çekirdeği değiştirmek gibi ufak ama basit ayarlar ile kendinize ait bir sistem haline getirebilirsiniz.

Ha hiç uğraşamam diyorsanız, bu kadar ayrıntıya gerek yok sadece oyun oynayacağım diyorsanız benim şahsi "performans" listem,

ReviOS (Daha stabil, stok Windows ile neredeyse aynı)
AtlasOS (ReviOS'a göre bence stabilitesi yok, %1 FPS durumu oldukça iyi ama dediğim gibi onun dışında artısı yok)
KernelOS (Yapımcısı galiba Portekizli biri ve tüm kaynakları Portekizce, Discordları dahi odaları dışında aynı şekilde ayrıca internet üzerinde açıkca bir kaynağına ulaşmak zor, videoları dahi sadece Portekizce ama en çok performansı aldığım Windows bu ama ayrıntılı birkaç ayar yapmak daha iyi yapıyor ve aralarında en az RAM, CPU kullanımı bunda ilk kurulum 0.6/16GB RAM kullanımı ve CPU %0-%1 arası oluyor)
Ghost Spectre (Aralarında en fazla düzenlemenize izin veren, kendine ait bir CMD dosyası olup içeriğinde deliler gibi gezebiliyorsunuz performans olarak iyi fakat ReviOS'u tercih ederim)
FoxOS (Kendi ayar dosyası bulunuyor ve birçok ayrıntısı var son birkaç ayda değiştirdiler mi bilmiyorum fakat dokümantasyonu aralarında en iyi olan bu bence ama stabilite dersek bence çok fazla düzenlemeye sahip olduğu için sıkıntılı, bilginiz varsa saatlerinizi verip en iyi haline getirebilirsiniz)
RekOS 1709 (Eski Windows yapısına ait olanı çok çok iyi ama günümüzde birçok oyun açılmama sorunu olabiliyor)
ggOS (Temiz, rahat kullanım veriyor fakat artık güncellenmiyor, iptal edildi galiba)
xOS, imOS ise yurtdışında çok seveni var. Bu ikisini denemedim fakat xOS'un düzenleyicisi ya da sahibi artık bilmiyorum Türk galiba. Ama testlerde ikisininde durumu iyi gözüküyor.

Şimdi bahsettiğim üzere kimisi günlük kullanıma uygunluğu çok az, kimisi bazı uygulamaları çalıştırmıyor, kimisi eski yapı kullandığı için oyunları açmıyor, kimisi bazı anti-cheat uygulamalarını desteklemiyor, kimisinin giriş geçikmesi, ms, lag gibi sorunları var her oyunda olmasa da spesikfik olarak bildiğim yok.

1 günlük bir araştırma ile kendinize uygun olanı bulabilirsiniz. KernelOS'u eğer sadece Fortnite oynuyorsanız önermiyorum çünkü düzenleyicisi Fortnite oynamadığı için açılmadığı ya da kullanıcıların hatalarla karşılaşabileceğini belirtiyor. Ama test edebebilirsiniz.

Kendi öneri sıram ise "custom iso" için şöyle: ReviOS, AtlasOS, KernelOS, Ghost Spectre.

Eski yapıya sahip ISO'ları stok olmadığı sürece önermiyorum, sorduğunuza göre ilk deneyimleriniz olacak o yüzden her oyunu açamama ya da güvenlik açığı üstüne açık bir şekilde kullanmanızı önermem.

İyi günler dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı