Modüler PSU Kablolarındaki Farklılıklar Nedir?

hdblack35

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Öncelikle, açtığım bu konudaki bilgisizliğimi mazur görün.
Beni bilgilendirebilirseniz memnun olurum.

Bugün PSU'lar ile ilgili araştırmalarım sırasında modüler PSU'ların yanında gelen kablolarda bir şey dikkatimi çekti.
Yeni satın alacağım Corsair RM1000i PSU yanında gelen kabloların uç kısmında kondansatör bulunduğu için çok kalın ve kasa içerisinde hareket kabiliyeti biraz düşük. Bu konudan şikayet edilen yorumları okudum.
Fakat sonrasında ASUS ROG Thor 1200W ürünün yanında gelen kabloları gördüm. Bu kablolarda böyle bir sorun yok çünkü kabloların uç kısmında kondansatörlü bir kısım yok ve kablonun dışında kullanılan malzeme kablonun kolayca bükülmesini sağlıyor.
ASUS'ta kullanılan kablolar çok yeni nesil bir kablo mudur? Arada ciddi bir teknoloji farkı var sanki.
ASUS çok üst düzey bir PSU yaratmış. Doğal olarak kablolarda üst düzey olmuş.

Bu durumda Corsair'deki kablolar eski nesil mi oluyor?

Bir de Type 3 ve Type 4 diye bir kablo teknolojisi okudum. Mesela benim satın almak istediğim Corsair'deki kablolar Type 4.
ASUS'un kabloları daha da farklı bir teknolojiye mi sahip diye düşünmeden edemedim.

Bu konuda bilgi rica ediyorum.
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 597C2E6B-9321-4C71-B9A6-9F8B92B0F311.jpeg
    67,8 KB · Görüntüleme: 58
  • A7D104DE-3701-44D6-8678-27452E587652.jpeg
    122,5 KB · Görüntüleme: 40

Her iki markanında malzeme kalitesi en üst düzeydir.
Bazı Çin malı PSU'larda kablo içinde aleminyum tel kullanılıyor ama bu markalarda bu durum söz konusu olmaz her iki modelide alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…