Mönitör önerisi 5000 TL

Bu noktada The Crix'e ben de katılıyorum eğer 240Hz bir monitör istiyorsanız 1ms response time da olmalı ve bu konuda en iyi panel tipi TN panel. XL2546 da çok iyi bir öneri, ki ben de o monitörü kullanıyorum.

Daha casual oyunlar oynuyorsanız, God of War'dır, ne bileyim Assassin's Creed'dir, o noktada 240Hz 1ms elzem değil. 144Hz 5ms IPS bir monitör iş görecektir.

Bu noktada da BenQ'nun yeni bir monitörü var IPS 2K 144Hz 5ms ve FreeSync destekli

Bu ürünü bekliyordum. Efsane olmuş.

Marketing hilesi olduğu doğru zaten 1MS yazanların hiçbiri 1MS değil araya Input Lag değeri de girdiğinde durum değişiyor fakat bu LG'nin panelinin en hızlı IPS olduğu gerçeğini değiştirmiyor ve bu ayar fast ayarı. Fastest'da overshoot olduğu doğru ve gecikme 2.8'e iniyor o ayarda fakat oyunu baltalayacak derecede overshoot oluyor. Yani bu en hızlı IPS panel ben de bunu belirtiyorum ki 4.8 MS gayet yeterli BenQ TN gibi washed out değil renkler.
Eki Görüntüle 500325

Kaynak: LG 27GL850 Review - TFT Central

E abi tamam da senin bu gösterdiğin tabloda da, EN yavaş ve kalitesiz TN panel bile EN hızlı IPS panel ile kafa kafaya. Ayrıca tablo da baya eski, 3 4 sene öncesinin modellerini kıyaslamışlar. Yani en hızlı IPS panel olabilir, ona bir lafım yok da, bunun 1Ms olarak pazarlanması cidden senin de canını sıkmıyor mu? Hani biz biliyoruz detayları, anlıyoruz aradaki farkı, alacaksak bilerek alıyoruz.

Bu kavramlara aşina olmayan, bu monitörü aldığında 240Hz 1Ms TN bir monitör ile aynı performansı alacağını sanan müşterilere ayıp değil mi? Benim derdim bu. Yoksa monitör kötü bir monitör değil, ona lafım yok.

O zaman niye yorum yapma ihtiyacı hissediyorsunuz? 5000 dolarlık monitör kullanan insanlar salak oldukları için mi kullanıyorlar sizce?

Peki sizce monitöre bu kadar para vermeyenler salak oldukları için mi paralarını daha mantıklı yerlere kullanıyorlar? Hayır aldın monitörü mis gibi akıyor süper renkli bir monitör. Borcunu öde öde batacaksın.

1581603363203.png

Arabamı, monitörmü?

E abi tamam da senin bu gösterdiğin tabloda da, EN yavaş ve kalitesiz TN panel bile EN hızlı IPS panel ile kafa kafaya. Ayrıca tablo da baya eski, 3 4 sene öncesinin modellerini kıyaslamışlar. Yani en hızlı IPS panel olabilir, ona bir lafım yok da, bunun 1Ms olarak pazarlanması cidden senin de canını sıkmıyor mu? Hani biz biliyoruz detayları, anlıyoruz aradaki farkı, alacaksak bilerek alıyoruz.

Bu kavramlara aşina olmayan, bu monitörü aldığında 240Hz 1Ms TN bir monitör ile aynı performansı alacağını sanan müşterilere ayıp değil mi? Benim derdim bu. Yoksa monitör kötü bir monitör değil, ona lafım yok.
Hocam kimler kimleri kandırıyor adamın teki ülkeyi kandırıyor yıllardır :) Bunun önüne geçmek insanları bilinçlendirmek veya açıklayıcı videolar atmak lazım ki var zaten ve araştırmak isteyen, zamanını ayırmak bilgilenmek isteyenler bilgilenebilir ve tabii ki bu durumu da savunmuyorum yani pazarlama stratejisi işte insanlar da alıyor. Ufak bir araştırma ile her şey öğrenilebilir ve herkese araştırmalarını önerip (kaynakların doğruluğunu araştırıp tabii her internette her gördüğünüze de inanılmaz) konuyu kapatıyorum.

Peki sizce monitöre bu kadar para vermeyenler salak oldukları için mi paralarını daha mantıklı yerlere kullanıyorlar? Hayır aldın monitörü mis gibi akıyor süper renkli bir monitör. Borcunu öde öde batacaksın.
Kendi pencerenizden bakıyorsunuz sadece olaya. Bu monitörü alacak insan demek ki monitöre 5000 TL bütçe ayırabiliyor. Bunu sorgulamak veya insanın fikrini değiştirmeye çalışmak size düşmez. Önerdiğiniz monitör, kullanıcının aradığı özelliklere sahipse ve daha ucuzsa tabii ki bütçenin tamamını harcamaya gerek olmaz. Kaldı ki, belki adamın evi, arabası, yatları katları var... Bu durumda Şahin almak mı daha mantıklı? Lütfen, boş yorum yapmayın.

Eki Görüntüle 500330

Arabamı, monitörmü?
Bir monitöre 5000 TL bütçe ayırabilen insanın arabası da vardır, o konuda hiç merak etmeyin siz.

Aynı mantıkla hiç sistem falan toplamayalım yahu, gidip Şahin Doğan ne varsa toplayalım 🤣

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı