Molex anakart bağlantısı

Yeni bir anakart alacağım modeli B450-PRO M.2 Max ve üzerinde 8 pinlik güç çekebileceğim PCI-e slotu var. 8 pinden 2 Molex'e çoklayan kablolar gördüm fakat fanları bu Molex'lere nasıl bağlayacağım bulamadım yardımcı olabilir misiniz? Bir de bu Molex'lere bağladığımda fanlar kendi hızını PC durumuna göre ayarlar mı? Ne de olsa gücü PCI-e anakarttan alıyor.

molex.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerinde 8 pin güç alabileceğiniz bir yer yok. Bahsettiğiniz 8 pin işlemci için güç girişi. Molex çıkışları sadece PSU'dan alabilirsiniz.

İşlemci için neden öyle bir güç girişi gereksinki onu anlamadım ben. Sol üstte 8 pin girişi var ben ondan bahsettim Eki Görüntüle 473965
O 8 pin işlemci güç girişidir. Fanlarınızda molex bağlantısı varsa PSU üzerinden bağlantı yapabilirsiniz. Fanlarınızın maksimum dönüş hızı neyse o şekilde döner fakat fanlarınızda PWM portu varsa anakartınızın PWM portuna takarak anakart üzerinden fanlarınızı yönetebilirsiniz. Ayrıca bilgisayardan pek anladığınızı düşünmüyorum. Lütfen anakart değişimi veya sistem değişimi yapacaksanız kendiniz yapmayınız uzman bir kişiden destek alınız.

Sorunu tam anlıyamadım ama anlayabildiğim kadarı ile 8 pin to molex fan çoğaltıcıyı nereye takıcağını soruyorsun. Güç kaynağıda ki 8 pine molex kablonu diğer uçlarını fanlarına bağlıyacaksın. Bu durumda fanın sabit hızda dönecektir. Bazı fanlarda(benim evde kullandığım) hem molex hem de fan soketi için giriş olan fanlar mevcut. Bu durumda sabit hızda döner ve dönüş hızının bilgisini anakarta gönderebilir veyahut PWM fanlar ile varsa anakartında PWM fan pinlerine takarak hızını aktif olarak kontrol edebilirsin
-
Eğer hala anlamadıysan iki veya üç saat sonra anlamam için benim kasanın içindeki bağlatılardan anlatayım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı