Çözüldü Molex bağlantılı fanlar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nostaljiGamer

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3tane ARGB fan aldım Molex bağlantılı, başka bir kablosu yok. PSU'dan gelen Molex kabloya bağladım çalışmadı. Bu arada henüz kasa kurmadım uzay montaj olarak yaptım sadece fanları ve PSU bağladım güç verdim çalışmadı sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet doğru, Molex'ler birbirine takılı şekilde sistemi çalıştırdığınızda, hem fanlar dönecek hem de LED'ler yanacak.
Arkadaşlar 3tane ARGB fan aldım Molex bağlantılı, başka bir kablosu yok. PSU'dan gelen Molex kabloya bağladım çalışmadı. Bu arada henüz kasa kurmadım uzay montaj olarak yaptım sadece fanları ve PSU bağladım güç verdim çalışmadı sebebi nedir?

PSU fişe takınca çalışmaz, 24 pinli soketten tetik alması gerekiyor.

Hocam ARGB olup da sadece molex ile çalışan fan yok diye biliyorum. Genelde Fixed veya Rainbow fanlar direkt tak çalıştır modda oluyorlar. Fanların fotoğrafını veya linkini atar mısınız?
Rainbow olması lazım evet.Suan evde değilim.Sadece Molex bağlantı var onuda PSU ya bağladım dönmedide,yanmadıda.

Arkadaşında dediği gibi 24 pinli soketi taktıktan sonra Power Switch kısmına tornavida değdirerek kısa devre yaptır. Güç kaynağının dönmesinden zaten anlarsın çalışmasını.
Güç kaynağı calışıyor.Anakatın ARGB si yandı

İşlemci takılı değilken anakart start vermez, bu yüzden Molex'lere güç gitmez, PSU'ya sadece Molex'leri bağlayıp, diğer soketleri boştayken, paylaştığım videodaki gibi PSU'ya start verip çalıştırın.
Başka soket yokki.Sadece 3 fan 3 molex

İşlemci takılı olsa bunlar çalışacak yani öyle mi?O zaman PC yi kurana kadar bekliyeyim

İşlemci takılı değilken anakart start vermez, bu yüzden Molex'lere güç gitmez, PSU'ya sadece Molex'leri bağlayıp, diğer soketleri boştayken, paylaştığım videodaki gibi PSU'ya start verip çalıştırın.
Kocam dogru mu anladım.Bilgisayarın parçaları takılıyken kasadan power tuşuna basınca çalışacak fanlar dimi.Fanların 3 molex'ini birbirine bağlayıp,PSU dan gelen molex'i de onlara bağlayıp start vercem,budur dimi?

Hocam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı