Molex bağlı fanların hız kontrolü

Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde Vatan Bilgisayar üzerinden bir bilgisayar satın aldım. Malum kış aylarında olduğumuzdan dolayı havalar gayet serin ve kasa içerisinde bulunan 4 tane fanın hızını ayarlamak istiyorum. Fakat kasadaki fanların hepsi Molex bağlantılı olduğundan dolayı bu ayarlamayı yapamıyorum. Bu fanların hızlarını kontrol edebileceğim bir aparat bulunuyor mu?
Aldığım sistem: INTEL 10100F-ASUS TUF-GTX1650S-O4G-EX-H410M-V3-CRUCIAL 480GB-CORSAIR 8GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.

Anakart üzerindeki system fan girişlerine bağlaman gerekli. Molexlere ilaveten 3 pin veya 4 pin girişleri kablo üzerinde olması gerekli. Anakarttaki system fan girişleri 4 pinlidir. Hem 3 pin hemde 4 pin takılır. 4 pinli olunca biostan sıcaklığa göre ayarlayabilirsin. 3 pinli olursa voltaja göre DC mod ayarında kontrol sağlayabilirsin.

Anakart üzerindeki System fan girişlerine bağlaman gerekli. Molex'lere ilaveten 3 pin veya 4 pin girişleri kablo üzerinde olması gerekli. Anakarttaki System fan girişleri 4 pinlidir. Hem 3 pin hem de 4 pin takılır. 4 pinli olunca BIOS'tan sıcaklığa göre ayarlayabilirsin. 3 pinli olursa voltaja göre DC mod ayarında kontrol sağlayabilirsin.
Her ne kadar aradıysam da bu fanların içerisinde molex harici bir 3 yada 4 pinli bir bağlantı bulamadım. Önümde 2 seçenek var gibi duruyor ya bir molex to 3 pin dönüştürücü alacağım. Ya da hem molex hemde 3 pin girişe sahip bir fan alıp bu fanı kasadaki diğer fanlara molex ile bağlayıp 3 pini anakart üzerinde cha_fan pinine takmak bunların dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı