Çözüldü Molex fan bağlantısı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer404

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bir kasa aldım ve mevcut güç kaynağıma bağlamak istiyorum. Fazla bir şey bilmiyorum bu kablolama hakkında fakat forumda gezdiğimde fanın kablolarını önce Molex'le PSU'ya sonra PSU'yu anakarta bağlacaksın diyorlardı. Pek fazla bir şey anlamadım. 3 fanım mevcut 2 tanesi bir kabloya 1 tanesi 1 tane ayrı bir kablo olarak çıkmış. Yardımcı olursanız sevinirim.

PSU: Corsair CV650.
Anakart: ASRock A620M.

Çözüm
PSU'dan çıkan SATA kablolarına fandaki SATA kablosunu bağlasam sonra fanları birbirine bağlasam olur mu peki?
buna benzer bağlantı ile güç kaynağından alıyorsunuz elektriği

1745315546146.png

Dosya Ekleri

• 1745315529264.png
    1745315529264.png
    615,6 KB · Görüntüleme: 19
PSU'dan çıkan SATA kablolarına fandaki SATA kablosunu bağlasam sonra fanları birbirine bağlasam olur mu peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sizdeki SATA dişi şeklinde. Güç kaynağından gelende erkek denen tipte. Moleks kalmadı artık. Siz SATA'la bağlantısını yapıp. Açma düğmesine basın fanlar RGB olarak dönecektir muhtemel. Fan bağlantısınıda yaparsınız.

Sizdeki SATA dişi şeklinde. Güç kaynağından gelende erkek denen tipte. Moleks kalmadı artık. Siz SATA'la bağlantısını yapıp. Açma düğmesine basın fanlar RGB olarak dönecektir muhtemel. Fan bağlantısınıda yaparsınız.
Psu dan gelen dişi sata kabloları mevcut. Fandaki erkek satayı buna bağladım fanlarıda birbirine bağladım fakat 1 tanesi açıkta kaldı. Önemlimidir ? Ekran kartı yok suan daha, güç kablosunu takıp çalıştırmalımıyım bakmak için ?

Psu dan gelen dişi sata kabloları mevcut. Fandaki erkek satayı buna bağladım fanlarıda birbirine bağladım fakat 1 tanesi açıkta kaldı. Önemlimidir ? Ekran kartı yok suan daha, güç kablosunu takıp çalıştırmalımıyım bakmak için ?
Kasayı elektriğe bağlayın ve bileşenler tamam ise açma düğmesi ile bir test edin. Ekran kartı olmasada en azından görsel bir oldumu olmadımı testi olur..

Kasayı elektriğe bağlayın ve bileşenler tamam ise açma düğmesi ile bir test edin. Ekran kartı olmasa da en azından görsel bir oldu mu olmadımı testi olur.

Vallahi boşta olan çok fazla kablo var sorun olmazsa takıp basayım Power'a.

Vallahi boşta olan çok fazla kablo var sorun olmazsa takıp basayım.

Vallahi boşta olan çok fazla kablo var sorun olmazsa takıp basayım Power'a.

Dediğim gibi yaptım çözüldü yardım etmeye çalışan yardımcı olan herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 17453163967753723327559271177635.jpg
    17453163967753723327559271177635.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı