Molex Fan Hızı Ayarlama

lolprosu

Decapat
  • Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 3.1
  • Fan: FSP CF12S
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H
2 adet önde 1 adet arkada fanlar takılı. Öndeki 2 fan molex ile bağlı. Arkadaki anakarta bağlı. Sesi beni biraz rahatsız ediyor. Bunların devirlerini nasıl ayarlayabilirim?

Anakarta bağlı olanları anakart yazılımı ya da BIOS'tan kontrol edebilirsiniz. Molex olanlar anakart üzerinden kontrol edilemez.

Elektrik işinden çok anlamam ama böyle parçalar gerekli. Fan hızını arttırmak için voltajı arttırıp olabilir. Bazı kasalarda anahtar var 2 kademeli artıyor fan hızı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5,7,12. Fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12den 5e takarsan fanlar yavaşlar.

Dosya Ekleri

• psplug.gif
    3,4 KB · Görüntüleme: 701
Kafa karışıklığına şekil şukula gerek yok bence.
Dostum 3 pinli fanların var ve sen bunları hızını manuel ayarlamak istiyorsan bir tane fan kontrolcü almalısın 50 TL.
En garantisi ve temizi benim önermem, bütün fanların 4 pinli olsun. Bir tane fan çoklayıcı al Akasa marka 40 TL. Anakarttaki SYS_FAN yerine bağla. İşlemci sıcaklığına göre otomatik ayarlar. BIOS DC ya da Smart fan bölümünden kendin de yapabilirsin. Şahsen ben böyle yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Molex'de 3 farklı voltaj vardır 5, 7,12. Fanlar genelde 12V ile çalışır fanın + kablosunu 12'den 5E takarsan fanlar yavaşlar.

Hocam sen bir harikasın. Ne zamandır elimde bir stok fan vardı ve nasıl etsem de kasaya hava giriş ya da çıkış yapmakta kullansam diye düşünüyordum. Önceleri direk Molex bağlayınca deli gibi ses çıkartıyordu, sayende artık tam işlemci fanının karşısında içeriye hava veren bir stok fan var ve seside çıkmıyor garibimin çok teşekkürler.

Benimde böyle bir şeye ihtiyacım var gibi fakat internette okuduğum 2008'den bu yana yazılmış bir çok yazıda bu işlemin güç kaynağı için risk teşkil ettiği belirtilmişti. Elimdeki fanları ziyan etmiyim derken sağlam PSU'dan olmayalım bare, emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…