Molex Fan Hızı Ayarlama

Bunu bilmiyordum işte yanlış bir şeyler yazmşım özür dilerim.
Sıkıntı yok hocam :) Molex bağlantısında sadece voltaj ve topraklama bulunuyor o yüzden yazılımla yönetmek pek mümkün değil. O yazılımla yönetilen fanlar ya PWM (4 pin oluyor, pinlerden birisi hız kontrolü için kullanılıyor) yada 3 Pin oluyor ama anakartın kendisi voltaj kontrolu özelliği sunuyorsa onun üzerinden yazılımla kontrol edilebiliyor

konu eski farkındayım ama nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz ?
Aslında bu arkadaş gayet açık belirtmiş :)

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5,7,12. Fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12den 5e takarsan fanlar yavaşlar.
Fan kablosundaki +12v'a gelen kabloyu söküp +5v'a takman gerekiyor. Görseli incelersen daha net anlarsın.
(Not: bu işlemin bir sorun yaratıp yaratmayacağından emin değilim, sorumluluk size ait.)

Konuyu tekrardan hortlattığım için özür dileyerek başlayayım. Benim 4 fan ve bir fan çoklayıcım var. Fan çoklayıcının güç girişi molex'ten 4 pin'e şeklinde molex kısmını kesip anakartın 4 pin fan yuvasına uygun şekilde yeniden bağlasam o şekilde kullanabilir miyim?

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5, 7,12. fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12'den 5E takarsan fanlar yavaşlar.

Hocam konu biraz eski fakat rahatsız edeceğim. birazdaha detaylı anlatabilirmisiniz 12 den 5 nasıl takacağım tam anlamadım

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5, 7,12. fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12'den 5E takarsan fanlar yavaşlar.

Bir arkadaş daha sormuş onu cevaplamışlar hocam tamamdır anladm sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı