Molex Fan Hızı Ayarlama

Bunu bilmiyordum işte yanlış bir şeyler yazmşım özür dilerim.
Sıkıntı yok hocam Molex bağlantısında sadece voltaj ve topraklama bulunuyor o yüzden yazılımla yönetmek pek mümkün değil. O yazılımla yönetilen fanlar ya PWM (4 pin oluyor, pinlerden birisi hız kontrolü için kullanılıyor) yada 3 Pin oluyor ama anakartın kendisi voltaj kontrolu özelliği sunuyorsa onun üzerinden yazılımla kontrol edilebiliyor

konu eski farkındayım ama nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz ?
Aslında bu arkadaş gayet açık belirtmiş

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5,7,12. Fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12den 5e takarsan fanlar yavaşlar.
Fan kablosundaki +12v'a gelen kabloyu söküp +5v'a takman gerekiyor. Görseli incelersen daha net anlarsın.
(Not: bu işlemin bir sorun yaratıp yaratmayacağından emin değilim, sorumluluk size ait.)

Konuyu tekrardan hortlattığım için özür dileyerek başlayayım. Benim 4 fan ve bir fan çoklayıcım var. Fan çoklayıcının güç girişi molex'ten 4 pin'e şeklinde molex kısmını kesip anakartın 4 pin fan yuvasına uygun şekilde yeniden bağlasam o şekilde kullanabilir miyim?

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5, 7,12. fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12'den 5E takarsan fanlar yavaşlar.

Hocam konu biraz eski fakat rahatsız edeceğim. birazdaha detaylı anlatabilirmisiniz 12 den 5 nasıl takacağım tam anlamadım

Molex de 3 farklı voltaj vardır 5, 7,12. fanlar genelde 12v ile çalışır fanın + kablosunu 12'den 5E takarsan fanlar yavaşlar.

Bir arkadaş daha sormuş onu cevaplamışlar hocam tamamdır anladm sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…