Molex ve SATA kablosu kaç Watt güç verebilir?

Pardon hocam, otomatik duzeltme. Nasıl anlayabilirim olacak.

Kablodaki bakırın kalınlığını ölçmen lazım. Bunun yerine PSU modelinin kalınlıklarını bulmaya çalış. Yüksek ihtimalle 18 ile 22 AWG arasıdır.

Kablodaki bakırın kalınlığını ölçmen lazım. Bunun yerine PSU modelinin kalınlıklarını bulmaya çalış. Yüksek ihtimalle 18 ile 22 AWG arasıdır.

Bilgisayar benim olmadığı icin şu anda net bir cevap veremeyeceğim. Ama elime fırsat geçtiğinde kalınlığını ölçüp bakarım, kac mm olursa kac amper oluyor?

Bilgisayar benim olmadığı icin şu anda net bir cevap veremeyeceğim. Ama elime fırsat geçtiğinde kalınlığını ölçüp bakarım, kac mm olursa kac amper oluyor?
12v kablolarından 60W kadar verebilmesi lazım diye biliyorum.

12v kanalından 60W kadar verebilmesi lazım diye biliyorum.

Tek Molex için değil mi? PSU modelini bilmiyorum ama 400W Vento bir PSU.
Bir sorum daha olacaktı, bildigim kadarıyla PCI-e X16 75 watt veriyor. Yani 120 wattlik bir ekran kartına sadece 45 50 watt ek güc gerekiyor. Molex ile beslemem bir risk yaratır mı?

Tek Molex için değil mi? PSU modelini bilmiyorum ama 400W Vento bir PSU.
Bir sorum daha olacaktı, bildigim kadarıyla PCI-e X16 75 watt veriyor. Yani 120 wattlik bir ekran kartına sadece 45 50 watt ek güc gerekiyor. Molex ile beslemem bir risk yaratır mı?
12v kabloları 3 tane. Ondan dolayı 60w. Dönüştürücüler her zaman riskli şeyler.

12v kabloları 3 tane. Ondan dolayı 60W. Dönüştürücüler her zaman riskli şeyler.

1755127896895.jpeg

İnternetten böyle bir görüntü buldum, Molex ile beslemek çok mu riskli olur?

Hangi sistemde kullanacaksın hocam?

Arkadaşımın bilgisayarına yükseltme olarak ekran kartı düşünüyorum, ama güç kaynağı biraz eski kalıyor. Bütçe de yetmedigi icib boyle bir çözüm düşünmüştük, önerebileceginiz düşük güc tüketimli kart var mıdır? Yeni konu açmam gerekiyor mu bunun icin?

Arkadaşımın bilgisayarına yükseltme olarak ekran kartı düşünüyorum, ama güç kaynağı biraz eski kalıyor. Bütçe de yetmedigi icib boyle bir çözüm düşünmüştük, önerebileceginiz düşük güc tüketimli kart var mıdır? Yeni konu açmam gerekiyor mu bunun icin?
Bilgisayarın bileşenlerini söyleyebilir misin hocam?

Bilgisayarın bileşenlerini söyleyebilir misin hocam?

i5 3470.
4+4 8 GB RAM.
Anakart markasıni bilmiyorum.
Güc kaynagi da aynı şekilde 400W.
Şu anda kullandığı ekran kartı da yanılmıyorsam HD5450.
Eski bilgisayarıni en azından arada oyun oynatacak seviyeye çıkartmak istiyorum aslında. Beraber oyun falan takılıriz diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı