Galatasaray, deplasmanda Monaco'ya 1-0 mağlup oldu. Yine bir Avrupa maçı, yine Galatasaray mağlup...Üst üste alınan 2., toplamda 3. mağlubiyet oldu Şampiyonlar Liginde. Maç tamamen Okan Buruk'a yazar.
İlk yarı bir kaç pozisyonu değerlendiremeyince 2. yarı oyunun üstünlüğü tamamen Monaco'ya geçti. Futbolcularda 45 dakikalık kondisyon varmış, bunu gördük. Okan'ın mükemmel teknik ekibinin eseri.
Bu maçla bir kez daha anlamış oldum ki, Okan asla ama asla Avrupa çapında bir teknik direktör olamayacak. Ne geçiş oyunu, ne set oyunu, ne kontra atak, ne organize atak, ne hızlı hücum 4 senede bunların hiç birini yaptıramadı. 4 sene takımın başında olan teknik direktörden bahsediyoruz, az buz bir süre değil. Olsa olsa en fazla Lig'de başarılı olur, o da Fenerbahçe ve Beşiktaş toparlayana kadar. Çok ama çok acilen gönderilmesi lazım, çok ciddi söylüyorum takımda kalması bize zarar. Kendisinden daha fazla verim alamayız. Alacağımız verimi ligde aldık. 3 senede Avrupa'da prestijimizi yerle bir etti. Sıkıldım artık maç kaybetmemizi görmeye, oyun olarak ezilmeye. Galatasaray gibi bir takımda bu tarz Anadolu'dan topladığı antrenörlere Şampiyonlar Liginde oynayan takımı emanet etmek akıl mantık işi değil.
İlk 24 bu gidişle çok zor, eleneceğimizi düşünüyorum. Keza kalan maçlar Atletico ve Manchester City maçları. Bunun kadar kolay olmayacak. Bu sene de Avrupa yolculuğu kısa sürecek.