Mondial Drift 150 mh alınması sorun çıkartır mı?

FürBlut

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle Mondial 125 mh veya 150 mh almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir soru var: 150'lik Mondial'i ruhsata 125'lik olarak işletebilir miyim? Eğer işletebilirsem muayenede sorun çıkarır mı? Veya çevirmede sorun yaşar mıyım? 4. 250 CC yaparsam ruhsata işletmezsem ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Öncelikle Mondial 125 mh veya 150 mh almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir soru var: 150'lik Mondial'i ruhsata 125'lik olarak işletebilir miyim? Eğer işletebilirsem muayenede sorun çıkarır mı? Veya çevirmede sorun yaşar mıyım? 4. 250 CC yaparsam ruhsata işletmezsem ne olur?

Hocam vallahi bende eskiden 50'lik vardı 110'luk yaptık kimsenin ruhu duymadı 125'lik al sonra istediğin gibi yükselt ama fazla yükseltirsen frenleride değiştirmeye özen göster.

Sorduğun sorudan büyük ihtimalle 16 yaşında olup A1 ehliyetinin olduğunu düşünüyorum. Sıfır alacağın aracı ruhsatta 150 ise 125 gösteremezsin bu senin elinde olan bir şey değil. İkinci el alacağın araç zaten ruhsatta 150CC olarak gözükecek yani bu CC olayı senlik bir şey değil. Piyasadaki çoğu 50CC'lik motor zaten 80CC'ye yükseltilmiştir kimse buna bir şey demiyor 125'liği 150 yapsan kolayca fark edilebilecek bir şey değil zaten. Ruhsata işletmeme gibi durumlar, resmi belgede sahtecilik gibi bir sürü sorunla seni karşı karşıya getirebilir, legal yöntemle yapsan da çok uğraşırsın direkt 250 almak daha mantıklı oluyor. Çünkü motor hacmine, yaşına göre vergi, sigorta vs. ödüyorsun.

Ruhsata farklı bir bilgi işletemezsin. Mümkün değil. 250 CC'ye çevrilme işlemi varsa çevirebilirsin. Bir problem olmaz. Bir sürü sözde 50 CC motor zaten 80 CC olarak geziyor dışarıda.

Evet 135CC'lık (yükseltilmiş) RKS Sniper Pro X'im ruhsatta 50CC olarak gözüküyor.

Drifti 250 liğe çevirmeye hiç gerek yok çünkü zaten motor gitmiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bi bak derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bi bak derim.

Baktım. Hatta gözünü kaybetmiş bir arkadaşımada izlettim o bile göstergenin gerçek olmadıgını hissetti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı