Mondial X-treme Max 200 kullanıcılarından tavsiyeler

@KAMErlik size de hayırlı olsun hocam.
Kilometre teli kopmamış ise ya kadranda sıkıntı vardır ya da redüktör de arıza vardır.
Kilometre telini internetten bulabilirsiniz. 50 100 TL gibi bir şeydi.
Kilometre telini ve redüktörün içini gresle yağlayın yoksa kopuyor maalesef.

Anladım hocam teşekkür ederim bilgi için. Arıza ışığı için bir bilginiz var mı, kronik midir ya da gerçekten bir arızadan dolayı mıdır emin değilim. Bakımlar hakkında biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem. Sadece yağ mı değiştirmeliyim(kaç km'de bir olmalı), filtresi bujisi gibi diğer şeylerde mi değişmeli pek bilmiyorum. İkinci el olduğu için extra bir parça bakımına gerek var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Yağ bakımını 2 binde bir yapın. Yukarıda dediğim yağ en iyisi emin olabilirsiniz. 1,1 litre alıyor.

Bujileri söküp ne durumda olduğuna bakın ömrü dolmuş ise değiştirin.
Yağ değiştiriken sol tarafta vitesin orada süzgeç var onu da temizleyin.
Arıza ışığı kronik ama ben karbüratöre çevirdim öyle kullanıyorum o yüzden sorun olmuyor.

Yapacağınız bakımları yukarıda en başta yazdım aslında.
2. El olduğu için zincir ömrü dolmuş ise değiştirmenizi tavsiye ederim. Zincir gergisi çok çabuk salıyor zincir gergi aparatı takarsanız rahat olur.
Fren balatası ve hidrolik eksik ise ilave yapın. Arka kuyruk da kronik bunların güçlendirme yapmak iyi olur.

Merhaba hocam. Bende dün 2022MODEl 7 bin km ikinci el Mondial Extreme aldım ve bugün 150 km yol yaptım herhangi bir sorun yaşamadım. Motorda şu an aktif sorun olarak hız göstergesi çalışmıyor ve arıza ışığı sürekli yanıyor (satan kişi kronik dedi önemli değil dedi). Geçmiş bakımlarına dair hiçbir bilgim yok neler yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz rica etsem? Yağ bakımı, buji vs. tam olarak bu motorda nelerin bakıma ihtiyacı var bilmiyorum. Benim ilk motorum. İlk deneyimlerim diyebilirim.

Hayırlı olsun artık tüm boş zamanlarınızı motorun problemleri ile geçirmeye başlayacaksınız :))

Yağ bakımını 2 binde bir yapın. Yukarıda dediğim yağ en iyisi emin olabilirsiniz. 1,1 litre alıyor.

Bujileri söküp ne durumda olduğuna bakın ömrü dolmuş ise değiştirin.
Yağ değiştiriken sol tarafta vitesin orada süzgeç var onu da temizleyin.
Arıza ışığı kronik ama ben karbüratöre çevirdim öyle kullanıyorum o yüzden sorun olmuyor.

Yapacağınız bakımları yukarıda en başta yazdım aslında.
2. El olduğu için zincir ömrü dolmuş ise değiştirmenizi tavsiye ederim. Zincir gergisi çok çabuk salıyor zincir gergi aparatı takarsanız rahat olur.
Fren balatası ve hidrolik eksik ise ilave yapın. Arka kuyruk da kronik bunların güçlendirme yapmak iyi olur.
Hocam bu hafta içi bakım yapacağım.
2 adet castrol 15-50 alıyorum, yandaki süzgecini, tapasını temizliyorum ve 1.1 ilave ediyorum.
Zincirin gerginliğini ayarlıyorum ve zinciri yağlıyorum(önerdiğiniz bir yağ var mıdır)
Bujiyi kontrol edip durumu kötüyse değiştiriyorum.
Sizce şu anlık bunlar yeterli midir

@KAMErlik
Zincir ayarını kiloya göre yapın üzerinde binin yapın en doğru zincir ayarı budur özellikle arkada tek süspansiyon olan motorlarda.
Hocam tekrardan merhabalar. Bugün benzin aldıktan sonra motor gitmemeye başladı, benzinden önce böyle bir durum yoktu. Hemen farkedip hissettim. Siz böyle bir durumla karşılaştınız mı, bir bilginiz var mı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı