Monitör 3 aylık kullanım sonrası ölü pixel çıkarsa ne yapılır?

SonicInPC

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MPG X570 GAMING EDGE WIFI
R9 3900X
RTX 3070
16x2 32 GB 3200MHZ RAM
CORSAIR H150İ PRO XT
SAMSUNG SSD 980 PRO 500 GB
CORSAIR MP510 M2 SSD 240 GB
WD BLUE 1 TB x2 HDD
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar monitörü 3 aydır kullanıyorum birdenbire ekrana geldi kırmızı rengi çalışmıyor.

Değişim talebi oluşturun. Ölü piksel kullanıcı hatası ile oluşmaz. Fotoğraf atma imkanınız var mı acaba?

Bahsettiğiniz sıkışmış piksel sanırım, bir yerde görmüştüm 4 sıkışmış ve ya ölü pikselden az olduğunda garantiye girmiyormuş diye fakat doğruluk payı nedir bilemem. Çözüm olarak rehberi uygulayabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maalesef hocam ama örnek resim oluşturabilirim.
Sadece kırmızı renkte oluyorsa ölü piksel değildir. Ölü piksel olması için herhangi bir renk fark etmeksizin bir pixel siyah olur. Buna ölü piksel denir. Eğer sorununuz öyle ise maalesef bir çözümü yok tek çare değişim.

Denedim hocam.

Sanırım evet stuck pixel olduğunu anlamıştım ama yine de belki yapabileceğim bir şey olabilir diye cevaplara bakacağım.

Değişim talebi oluşturun. Ölü piksel kullanıcı hatası ile oluşmaz. Fotoğraf atma imkanınız var mı acaba?

Sıkışmış piksel yayılmaz, attığım rehber işe yaramadıysa pek çareniz yok. Aldığınız firmayı arayıp sorun garanti kapsamına girer mi diye, giriyorsa gönderebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…