Monitör açılmıyor

intruder

Centipat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrencisi
Ne kadar araştırsam da bu sorunuma bir çözüm bulamadım. Bilgisayarı ilk açtığımda monitör açılmıyor. Ancak arkadan HDMI kablosunu çıkarıp takınca ekrana görüntü geliyor. Bilgisayarın açılmasında bir sorun yok ekranın kablosunu çıkarıp takıyorum öyle geliyor görüntü. Monitörden de kaynaklı değil çünkü birkaç monitörde denedim ve sonuç aynı. Fikirlerinizi ve varsa çözümlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dönüştürücü kullanıyor musun?

Evet monitörün kablosu vga . vga-hdmi kullanıyorum. Fakat başka monitörde dönüştürücü kullanmadan da denemiştim. Sorunun bu olduğunu düşünmüyorum o yüzden.
Farklı bir çıkışla deneme şansınız var mı, ekran kartındaki başka bir HDMI yada varsa DP ve ya VGA?

Hayır onu denemedim. Bana anakartla alakalı bir sorun gibi geliyor. Soruma pc özelliklerini de ekleyeyim belki yardımı dokunur. Bu arada bilgisayarı vatandan almıştım 1 bucuk yıl falan oluyor .İlk aldığım zamandan beri var bu sorun.

Bilgisayarın özellikleri :

MSI 1070ti 8GB ekran kartı
Ryzen 7 2700x işlemci
MSI X470 GAMING PLUS anakart
2x8 RAMPAGE DDR4 3000Mhz ram
XIGMATEK Calibre series psu 600W

Dediğim gibi ekran kartınızda birden fazla HDMI çıkışı varsa 2. HDMI çıkışını şu an kullandığınız dönüştürücü ve VGA kablo ile monitörünüzde test edin. Duruma göre bu defa yine 2. HDMI çıkışı ile mümkünse HDMI kablo ile farklı monitörde yada şu an olası değilse TV de deneyin. Hatta ve hatta Display Port çıkışı ve kablonuz varsa onunla deneyin.

Aynı problemi ben de yaşıyorum ve bir çözüm bulamadım VGA -Display Port dönüstürücü kullanıyorum PC açılıyor ekrana Gigabyte anakartımın yazısı geliyor daha sonra sinyal kablosunu kontrol edin yazısı çıkıyor kabloyu söküp takınca da görüntü geliyor nedir bunun çözümü daha bir haftalık PC.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…