Çözüldü Monitör çalıştığı sürece bilgisayar fanı çalışma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Çok enteresan bir teknik sorun yaşamaktayım. Bilgisayarımı kapattığım an farkına vardım, fan dönmeye devam ediyordu. Birazdan kapanır diye bekledim fakat kapanmadı. Güç kablosunu çektim kasadaki bütün elektriği kestim fakat soğutma fanım hala dönmeye devam ediyordu. Gerçekten çok enteresan bir durum, başına gelen varsa konu hakkında bilgisi olan varsa yardım istiyorum. Daha sonra çoklu prizi kapattığım anda fan durdu. Tekrar sıra sıra fişleri çekerek denedim. Çok saçma gelebilir sizlere fakat sorun monitörde. Monitörün güç kablosunu çektiğim anda hiçbir kablo bağlı olmayan kasadaki fan duruyor. Gerçekten sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum. Monitörüm bir elektrik alan mı yaratıyor acaba. :D

Not: Bu sorun bilgisayar çalıştığında ilgili soğutma fanı üzerinde dengesizlik yaratıyor. Kasadan sesler çıkıyor ve titreşim yaratarak dönüyor bahsettiğim fan.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Çözüm
Aynı sorunu yaşadım. Benim fanlar dönmüyordu fakat LED'leri yanıyordu. Sorunun monitörün HDMI çıkışından olduğunu fark ettim. Diğer HDMI çıkışına takınca sorun düzeldi. Teknik olarak neden kaynaklı bilmiyorum ama sorun HDMI çıkışı ile alakalı. Bilgili birisi teknik sorunu açıklar umarım benim de kafama takılmıştı.
Topraklı priz kullanıyorum ve akım korumalı.

Kasada 1 adet HDMI var. Fakat monitördeki HDMI1 yerine HDMI2'ye takınca sorun düzeldi. Hala sorunun teknik açıklamasını yapabilecek biri varsa iyi olur. Gerçekten çok enteresan. Sorun diğer porta takarak çözülmüştür. Teşekkür ederim.
Aynı sorunu yaşadım. Benim fanlar dönmüyordu fakat ledleri yanıyordu. Sorunun monitörün HDMI çıkışından olduğunu farkettim. Diğer HDMI çıkışına takınca sorun düzeldi. Teknik olarak neyden kaynaklı bilmiyorum ama sorun HDMI çıkışı ile alakalı. Bilgili birisi teknik sorunu açıklar umarım benimde kafama takılmıştı.

Aynı sorunu yaşadım. Benim fanlar dönmüyordu fakat LED'leri yanıyordu. Sorunun monitörün HDMI çıkışından olduğunu fark ettim. Diğer HDMI çıkışına takınca sorun düzeldi. Teknik olarak neden kaynaklı bilmiyorum ama sorun HDMI çıkışı ile alakalı. Bilgili birisi teknik sorunu açıklar umarım benim de kafama takılmıştı.

Kasada 1 adet HDMI var. Fakat monitördeki HDMI1 yerine HDMI2'ye takınca sorun düzeldi. Hala sorunun teknik açıklamasını yapabilecek biri varsa iyi olur. Gerçekten çok enteresan. Sorun diğer porta takarak çözülmüştür. Teşekkür ederim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı