Monitör cızırtı ve kapanma sorunu

Tehmez_

Decapat
1 ay önce falan monitörümden cızırtı sesleri gelmeye başladı. 1 dakika gibi bir sürede sona eriyordu. Pek takmadım. Günler geçtikce ses artıyor ve monitörüm kendini saniyede kapatıp açıyordu. Fanlar çalışıyor her şey yerli yerinde. Bu olay sadece bilgisayarı başlatınca oluyordu veya 2-3 saat açık kaldığı halde 4-5 kere durmaksızın restart attıktan sonra cızırtı devam ediyor, ama görüntü geliyor.

Bahsettiğin ses monitörden geliyorsa güç ünitesi "Ben gidiyorum" diyor olabilir. Marka modeli nedir? Ne zamandır kullanıyordun?
Sinyal gittiğinde arka plandaki sesler gelmeye devam ediyorsa monitör kaynaklıdır. (GPU üzerinden ses almadığını varsayıyorum)

Bahsettiğin ses monitörden geliyorsa güç ünitesi "Ben gidiyorum" diyor olabilir. Marka modeli nedir? Ne zamandır kullanıyordun?
Sinyal gittiğinde arka plandaki sesler gelmeye devam ediyorsa monitör kaynaklıdır. (GPU üzerinden ses almadığını varsayıyorum)
Ses monitörden geliyor. LG Flatron E2242. Uzun süredir kullanıyorum.

Kendi duyularımızla kontrol etsek daha iyi anlarız problemini ancak görünen o ki ömrü yavaş yavaş son buluyor. Gittiği yere kadar kullan daha sonra değiştir zaten daha güncel bir monitöre de ihtiyacın olduğunu tahmin ediyorum.

1 ay önce falan monitörümden cızırtı sesleri gelmeye başladı. 1 dakika gibi bir sürede sona eriyordu. Pek takmadım. Günler geçtikce ses artıyor ve monitörüm kendini saniyede kapatıp açıyordu. Fanlar çalışıyor her şey yerli yerinde. Bu olay sadece bilgisayarı başlatınca oluyordu veya 2-3 saat açık kaldığı halde 4-5 kere durmaksızın restart attıktan sonra cızırtı devam ediyor, ama görüntü geliyor.
Monitörleri kullanmadığınız zamanlarda açık bırakmak (by-pass) bir süre sonra bu sorunlara neden olabiliyor. Kuvvetle muhtemel monitörünüzün güç besleme kartındaki bir kapasitör, patladı, kurudu ya da fazla ısınarak lehim çatlattı. El yatkınlığınız var ise ölçü aletine dahi gerek olmadan eliniz ile ısınan komponenti tespit edip, yenisi ile değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Aksi halde teknik servise verin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı